Søk i Aktiv i Oslo

Klart for audition til Norges eneste stuntmannskole

Publisert: 28.07.2014 05:09

image002-1

 

Har du lyst til å bli påtent, kaste deg fra tak og skytes på i fart – kanskje fra en motorsykkel!? 2-3. august er det audition på The International Stunt Academy i Moss. 

 

The International Stunt Academy (ISA) er en stuntutdannelse lokalisert i Moss. Hvis du drømmer om å jobbe med action, fart og spennening på heltid, er dette stedet å være. 

– Gjennom seks måneder på ISA får du trene med et internasjonalt team av erfarne og proffe stuntmenn, og du får en grundig innføring i bransjen, sier gründer og initiativtaker, John Smith Kabashi, en av Norges mest erfarne og profilerte stuntmenn.

-Til sammen har instruktørteamet vårt vært med i flere hundre produksjoner, deriblant kjente filmtitler som Gladiator, Dødelig Våpen, Mission Impossible, Fantastic 4, The Fast & Furious 7 og Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, forteller Kabashi.

Han understreker at det å være stuntmann er krevende, men perfekt for ildsjeler med lidenskap for film, trening og action. Dette er en nisje-bransje for den som liker adrenalin, fart og spenning.

– For å bli tatt opp hos oss, må du gjennom en opptaksprøve og et intervju. Møt opplagt, med treningsklær, oppfordrer Kabashi.

 

Internasjonalt trenerteam

Det å være stuntmann eller stuntkvinne kan være et risikofylt yrke, og krever skolering og intens trening. Kabashi har derfor plukket ut et internasjonalt team, av profesjonelle stuntutøvere, som skal veilede studentene gjennom stunttrening.

 – Vi underviser i blant annet fallteknikk, slåsscener, bil- og motorsykkelstunts, parkour, hest, akrobatikk, høye fall, SWAT og våpenbruk, film- og stunthistorie, forklarer Kabashi.

 Med seg i treningsstallen har han derfor instruktører, mentorer og gjestelærere som er mestere i sitt fag – deriblant den norske balansekunstneren Eskil Rønningsbakken, Pedro Salgado, verdensmester i Speed Parkour 2011, den anerkjente stuntmannen til Arnold Schwarzenegger, Sven- Ole Thorsen, og kinesiske Kai Hou, som blant annet jobber ved Cirque du Soleil, The Ellen Show, og som har rekord fra Guinness Record innenfor grenene sine.

2. og 3. august ligger muligheten til rette for den som vil prøve seg på akrobatiske vågestykker og andre krevende øvelser i filmer og tv-serier, temaparker og mer. Auditionen er åpen for alle, og man kan melde seg på her:  http://audition.istuntacademy.com/

 

Voksende interesse

Det var Kabashi selv som startet opp skolen i fjor, og i vår gikk skolens tre første studenter ut.

 -Vårt første kull, Anders Solberg, Kent Roger Skaget og Simen Lindhagen, har allerede blitt booket til flere stuntoppdrag utover sommeren, høsten og vinteren, sier en stolt Kabashi.

 Utdannelsen er unik i sitt slag i Norge, og kan by på jobbmuligheter innen film, tv og teater, i tillegg til andre deler av underholdningsbransjen, også internasjonalt.

 -Det er en voksende interesse og etterspørsel etter profesjonelle stuntutøvere, både i Norge og i utlandet, noe vi ser ut i fra at våre studenter raskt har fått jobber. Dette er bakgrunnen for at vi opprettet skolen i fjor, sier Kabashi.

 Muligheten for en fartsfylt og spennende jobb er med andre ord bare en audition unna!

For mer informasjon, se nettside til: http://istuntacademy.com