Søk i Aktiv i Oslo

Barnefestivaler i Norge

Festivaler for barn – Ta med barna på festival i år!

Norge kan by på et variert og stort utvalg festivaler for voksne, men her finner du også mange familievennlige festivaler. Festivaler som er skreddersydd for de yngre medlemmene av familien.

Fra nord til sør finnes det barnefestivaler som gir familien nye opplevelser og gode minner. Fra Rabalderfestivalen i Tromsø til MiniØya i Oslo og Palmesus Junior i Kristiansand – hver festival har sin sjarm og underholdning for familien.

Se også vår store oversikt over festivaler i Norge.

 

Ønsker du at din festival skal med på denne listen, send en henvendelse til post@aktivioslo.no

 

Barnefestivaler i Norge 

Rabalderfestivalen

Rabalderfestivalen arrangeres både i Tromsø og i Molde og er for barn mellom 3 og 12 år, men festivalene er tilrettelagt for å passe hele familien.

De tar kultur for barn og unge på alvor! Her kan barna boltre seg i et bredt kulturtilbud av høy kvalitet. Festivalene tilbyr konserter, teater, fortellerkunst, scenekunst, bibliotek og ulike aktiviteter.

Les mer om Rabalderfestivalen Tromsø og Rabalderfestivalen Molde.

 

MiniØya – Norges største musikk- og kulturfestival for barn!

Siden oppstarten i 2010 har Miniøya anerkjent barn og unge som et fullverdig publikum og jobbet for å gi dem like gode kulturopplevelser som voksne har tilgang til. Festivalprogrammet består av musikk, teater, litteratur, disko, dans og aktiviteter.

På MiniØya tilbys ikke bare barnemusikk – her skal barna få oppleve det de likte fra før, og det de ikke visste at de likte. Festivalen tilbyr et bredt spekter av musikk- og kulturopplevelser innenfor trygge og inkluderende rammer, der barnets opplevelse står i fokus.

Festivalens målgruppe er barn fra 0-12 år med familie, og festivalen foregår i Tøyenparken i Oslo.

Les mer om MiniØya.

 

Palmesus Junior

Norges største strandfest for barn og unge har kommet for å bli!

Hvert år samles over 10 000 glade mennesker på Bystranda midt i Kristiansand sentrum for å nyte sol, sommer og en helt enestående stemning. Til Palmesus Junior kommer en rekke store artister, i tillegg til underholdning, aktiviteter og strandleker – og hele familien er invitert!

Les mer om Palmesus Junior.

 

Barnas Sjømatfestival 

Barnas Sjømatfestival i Trondheim er en del av Norway Seafood Festival, og festivalen skal engasjere og vekke nysgjerrigheten for havet og sjømat hos de minste.

Her går lek og læring hånd i hånd. To dager spekket med morsomme aktiviteter for barn og unge. Dette er en festival for hele familien!

Les mer om Barnas Sjømatfestival.

 

MiniFjorden

Hvert år bygges Hjertnes i Sandefjord om til en magisk verden fylt med landets beste underholdning for barn. Du får oppleve et bredt tilbud av kunst og kultur under ett og samme tak, og du kan oppleve en helt ny forestilling på scenen – hver dag!

MiniFjorden er en kulturfestival for alle barn. De tilbyr profesjonell kultur til barn og unge, og inviterer dem til kulturelle opplevelser som skal berike og engasjere dem for resten av livet.

Les mer om MiniFjorden.

 

STAS barnefestival

Festivalen er for barn 3-10 år og programmet er satt sammen med ulike innslag som passer for både de minste og for de litt større barna. Sarpsborg scene fylles til randen med teater, konserter, eventyr, disko, kino og masse mer!

Les mer om STAS barnefestival.

 

Mylderfestivalen

Mylderfestivalen i Lørenskog er barnas helt egen kulturfestival med musikk, kunst, teater, idrett og mye annet spennende! Her får barna oppleve ulike former for kultur, og de får mulighet til å utforske, oppdage og teste ut helt på egenhånd. Festivalen er gratis.

Les mer om Mylderfestivalen.

 

Kalvstock

Kalvstock er Livestocks egne barnefestival som arrangeres i Nord-Østerdalen. En festival for barn og familier fylt til randen av opplevelser – både for øret, kroppen og magen. Programmet er spekket av musikk, verksteder, teater, aktiviteter og muligheter for skaperglede. Dette er en festival hvor alt skjer på barnas premisser!

Les mer om Kalvstock.