Søk i Aktiv i Oslo

Skala Operakor

Skala Operakor er et aktivt og ambisiøst kor som med energi og glede gjør opera lett tilgjengelig for alle!

Koret ble etablert i 2011, og består av ca. 60 sangere. De er først og fremst et operakor, med et bredt repertoar som spenner fra Wagner, Verdi, Puccini, Boito og Tsjaikovskij til Bernstein og Saint-Saëns. All musikk framføres på originalspråket, og koret har dyrket frem egne, dyktige solister som brukes både på konserter og i forestillinger.

Koret opptrer jevnlig med egenproduserte forestillinger og konserter og samarbeider med erfarne pianister, ensembler, og orkestre som Kolbotn konsertorkester og Opus 82.

I samarbeid med Viken Operaakademi har Skala produsert og oppført to hele operaer: Suor Angelica av Puccini (2022) og Mefistofele av Boito (2023) ble begge publikumssuksesser. Mefistofele inngår også i programmet til Kirsten Flagstad Festival sommeren 2024.

Skala Operakor har også opptrådt i flere operaforestillinger og konserter i regi av Oslo Operafestival, deltatt i NRKs Stjernekamp og programmet HAIK med Arif, åpnet Ibsenfestivalen på Nationaltheatret og deltatt i Ibsens teaterstykke «Borkman», for å nevne noen av korets aktiviteter.

Les mer om koret.

Vil du bli en del av Skala Operakor? 

Koret er alltid på utkikk etter nye medlemmer, og særlig alter, tenorer og basser er velkomne. Opptak i koret skjer gjennom en enkel audition. Du må kunne lese noter og delta på de ukentlige øvelsene, og i tillegg ha interesse for sangteknikk. Erfaring fra andre kor er en stor fordel, og det kreves også noe øving på egenhånd.

I tillegg til innøving av repertoar arbeider koret med operatisk sangteknikk og musikalske tolkningsuttrykk.

Til forestillinger øves det i seminarer også scenisk – med mye energi, temperament og latter.

Korets dirigent og musikalske leder er Hedda Dicanio-Bakker.

Se mer her.

Relaterte sider

Send melding til Skala Operakor

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.