Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Oslo Operafestival – Barokkanerne i Aulaen hovedbilde
fredag 
19:00

Oslo Operafestival – Barokkanerne i Aulaen

ntso

Barokkanerne og Oslo Operafestival gjentar suksessen fra i fjor og samarbeider om en spektakulær konsert i Universitetets aula. Vi håper mange finner veien for å høre noen av de beste utøverne innen barokkmusikk boltre seg i den vakre salen som egner seg litt ekstra godt til denne typen musikk.

I Oslo Early Music Festivals aller første konsert hylles musikernes skytshelgen, Sankt Cecilia. Hennes festdag er 22. november og vi innrømmer vi er ute i god tid med feiringen. Konsertens hovedverk er Henry Purcells «Ode til St. Cecilias dag 1692». Det er et av hans mest kjente verk, men så godt som aldri fremført i Norge før. Hva passer vel bedre enn et verk som hyller vår skytshelgen, beskriver musikkens mirakuløse vesen og de ulike instrumentenes karakter? Bli med oss å feire St Cecilia, musikken og oppstarten av tidligmusikkfestivalen Oslo Early i Oslos flotteste konsertsal. Konserten ledes av cembalisten og ensemblelederen Lars Ulrik Mortensen som er en av Nordens store nestorer innen tidligmusikk. (kunstnerisk leder i Concerto Copenhagen, professor i cembalospill München, European Union Baroque Orchestra, London Baroque etc) Det blir ekte nordisk forbrødring når sangerne fra Gøteborg Barokk slår seg sammen med Barokkanerne i denne konserten med Purcells Ode til St. Cecilia og Concerto Grossi av Georg Friedrich Händel.

BILLETTER: 320,-/270,-/ 150,-/ 50,-
Selges via TicketCo (klikk på «kjøp billett» til venstre på siden)

Ved inngangen 30 min. før forestilling.

Adresse

Universitetets aula
Karl Johans Gate 47, 0162 Oslo,

Program

Henry Purcell: «Hail bright Cecilia» (Ode to St. Cecilia)
Georg Friedrich Händel: Orgelkonsert samt Concerto grosso

Medvirkende
•Lars Ulrik Mortensen, leder/dirigent
•Sangere fra Göteborg Baroque
•Barokkanerne

For ytterligere program se vår hjemmeside>>

Relaterte saker

Eventbilde: Judith Hill live i Bærum Kulturhus
fredag
19:00

Judith Hill live i Bærum Kulturhus

Soul with a capital S. Prince- protesjeen og Michael Jacksons duettpartner, Judith Hill, trer fram som en av moderne souls store artister.

Eventbilde: …men, Pappa! – Konsertforestilling og festkveld!
søndag
19:00

…men, Pappa! – Konsertforestilling og festkveld!

Gå ikke glipp av en av Norges mest kjente svenske skuespillere i denne flotte og varme konsertforestillingen. Velkommen til 80-årskalas!

Eventbilde: Opplev Joep Beving i Operaen
søndag
19:00

Opplev Joep Beving i Operaen

Musikken hans er strømmet nær 700 millioner ganger på Spotify. Nå tar fenomenet Joep Beving med seg de melankolske pianomelodiene sine til Operaen.