Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Workshop – Hei Arduino! hovedbilde
lørdag 
11:00

Workshop – Hei Arduino!

ntso

Arduino er en plattform for prototyping av elektronikk, basert på åpen program- og maskinvare med åpen kildekode. Det er ment som et enkelt verktøy for kunstnere, designere og andre som vil lage prototyper av mer fysisk karakter enn du kan med en vanlig datamaskin. Arduino består av en rekke forskjellige mikrokontrollere, ulike elektronikkomponenter og et programmeringsverktøy som heter Arduino IDE.

I denne åpne workshopen får du en enkel introduksjon til Arduino, som gjør det mulig å komme i gang og lære mer på egenhånd. Workshopen holdes av veiledere fra Kodeklubben Oslo – Blindern, med opplegg utviklet av frivillige i verdinettverket Lær Kidsa Koding. Den varer i tre timer.

Det er gratis og åpent for alle å delta. Ta med egen datamaskin eller lån en i Folkeverkstedet. Folkeverkstedet har Ardunio-sett tilgjengelig, også noen til hjemlån. På forhånd kan du laste ned Arduino IDE her: https://www.arduino.cc/en/Main/Software.

Husk påmelding! https://goo.gl/forms/IR7OZKjs80

Les mer her: https://kodeklubben.github.io/arduino/

Relaterte saker

Eventbilde: Søndagstur i kvinnehistoriske spor
søndag
13:00

Søndagstur i kvinnehistoriske spor

Oslo Kvinnesaksforening inviterer til kvinnehistorisk byvandring. En spennende runde med stopp på steder med betydning for kvinners historie.

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?
torsdag
18:00

Panelsamtale: Hvordan om/skriver vi historien?

Hvilke versjoner av historien tar vi vare på? Hvilke perspektiver formidles? Bli med på panelsamtale i forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?».