Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Filmvisning av Gold Fever på Litteraturhuset hovedbilde
torsdag 

Filmvisning av Gold Fever på Litteraturhuset

ntso

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) viser den prisbelønte dokumentaren Gold Fever på Litteraturhuset torsdag 2. oktober. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) viser den prisbelønte dokumentaren Gold Fever på Litteraturhuset Prisen på gull er høyere enn noen gang, og det er noe lokalbefolkningen ved Marlingruva i Guatemala får kjenne konsekvensene av. I Gold Fever møter vi tre modige kvinner fra lokalsamfunnet som kjemper mot gruveeigeren, det canadiske selskapet Goldcorp. Selskapets gullutgravninger fører til undertrykkelse, naturødeleggelser, forurenset drikkevann, helseproblemer og ødelagte hjem.

Da Goldcorp kom til Guatemala i 2005 ble innbyggerne verken informert eller konsultert om etablering av gullgruven, noe de har krav på i følge ILO 169, Urfolksdeklarasjonen og den lokale kommuneloven. Diodora, Gregoria, Crisanta og resten av innbyggerne i nærområdet demonstrerer for at Goldcorp skal trekke seg ut av deres landområder. Selv sier selskapet at de skaper utvikling på landsbygda i Guatemala, men i realiteten har de kun skapt en sosial konflikt.

I 2013 hadde Statens Pensjonsfond Utland investert 381 millioner norske kroner i Goldcorp. Dette er oppsiktevekkende siden Goldcorp er kritisert for å bryte menneskerettigheter.

Relaterte saker

Eventbilde: Latin Night: Salsa
mandag
20:30

Latin Night: Salsa

Velkommen til en eksotisk kveld på Oslo Street Food med Norges største salsa & latin danseorganisasjon; Salsakompaniet!

Eventbilde: «3 for 1»
onsdag
19:00

«3 for 1»

Denne høsten skal tre av landets gøyeste mennesker stå sammen på scenen for aller første gang, i det som garantert blir en latterbombe for historiebøkene.

Eventbilde: Musikal Open-Mic på SALT
torsdag
20:00

Musikal Open-Mic på SALT

Dette er et sted der alle musikal-nerder kan møtes for å synge for, og sammen med, hverandre, kose seg og ha det gøy!