Søk i Aktiv i Oslo

Oslos lengste byvandring – Akerselvamaraton hovedbilde

Oslos lengste byvandring – Akerselvamaraton

Ved Akerselvas bredder 1958 (Foto: Ottar Gladtvet/Oslo Museum)For første gang skal Akerselvas 8,2 kilometer lange historie fortelles på en og samme dag. Det blir 10 etapper med arbeiderhistorie, utbyggere, dyremangfold, marked og musikk ved Blå.

Vandringen går fra Maridalsvannet til Kulturkirken Jakob og Ankerbrua og er lagt opp i etapper slik at publikum kan starte eller avslutte underveis. Deltakerne kan komme til oppsatt tid på en eller flere etapper, eller være med på hele vandringen. Her får man høre om alt fra kampen om vannet, igler og bever til tekstil, vulkan og Kongens mølle. Ved Beierbrua og Hønse-Lovisas hus er det markedsdag med mangfoldig aktivitet.

Det blir etapper med blant annet korrupsjonsjeger Erling Folkvord, byhistoriker Leif Gjerland og byantikvar Janne Wilberg,

 Musikalske innslag

I løpet av vandringen blir det musikalske innslag med kor på Sagene og Frank Znort Quartet ved Blå. Det blir også urpremiere på «Akerselva du gamle du grå» fremført av en kubansk trio ved Kuba.

Ny satsing langs Akerselva

Maratonvandringen markerer startskuddet for Oslo Museums nye satsing langs. De neste årene vil Oslo Museum, Norsk Teknisk Museum og Kulturetaten i Oslo kommune og bydel Sagene i samarbeid med Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek fornye formidlingen av Akerselvas industri- og arbeiderhistorie. Prosjektet vil videreutvikle eksisterende tilbud og etablere en ny museumsarena ved Beierbrua. Her vil museet styrke informasjon om Akerselva og presentere nye kulturhistoriske utstillinger. 

Oppmøte: Oset, der Maridalsvannet blir til Akerselva. Fra Teknisk museum er det 10 minutter å gå oppover langs Akerselva, enten på en brei grusvei på høyre side, eller en mer humpete sti på venstre bredd.

Relaterte saker

Eventbilde: Kveldsåpent Nobels Fredssenter
onsdag
17:00

Kveldsåpent Nobels Fredssenter

Velkommen til kveldsåpent museum hver onsdag. Arrangementer og omvisninger er inkludert i billetten!

Eventbilde: Den andre kvissen på Brød & Sirkus!
onsdag
19:00

Den andre kvissen på Brød & Sirkus!

Hver onsdag, bedre kjent som lillelørdag, serverer en av byens mest rutinerte quizmastere et velvalgt utvalg spørsmål av allmenn karakter.

Eventbilde: «3 for 1»
onsdag
19:00

«3 for 1»

Denne høsten skal tre av landets gøyeste mennesker stå sammen på scenen for aller første gang, i det som garantert blir en latterbombe for historiebøkene.