Søk i Aktiv i Oslo

Politikk eller galskap – Ali Esbati om 22. juli hovedbilde

Politikk eller galskap – Ali Esbati om 22. juli

Ali Esbati om 22. juli

Den svenske politikeren og økonomen Ali Esbati var på Utøya 22. juli, og bare tilfeldigheter gjorde at han overlevde. I etterkant har han spurt seg om terrorhandlingen bør sees på som et enkeltstående tilfelle av ubegripelig galskap og ondskap, eller om man heller kan og bør plassere den i en større politisk sammenheng. Har vi i Norge oversett islamofobiens farer, eller til og med latt islamfiendtlige holdninger bli en del av mainstream? Esbati jobber nå med en bok om disse problemstillingene og har gjort seg mange refleksjoner siden terrorhandlingene 22. juli. De videreformidler han nå i sitt lørdagsforedrag.

Ali Esbati er sistemann ut i Litteraturhusets foredragsserie dette kvartalet, der tre svenske forfattere og debattanter reflekterer rundt terrorhandlingene 22. juli

Lørdag 3. desember kl. 1500, i Wergeland
Gratis

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Kveldsåpent Nobels Fredssenter
onsdag
17:00

Kveldsåpent Nobels Fredssenter

Velkommen til kveldsåpent museum hver onsdag. Arrangementer og omvisninger er inkludert i billetten!

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.