Søk i Aktiv i Oslo

Kampen om ordene: Ola Larsmo om “hatespeech” hovedbilde

Kampen om ordene: Ola Larsmo om “hatespeech”

«Den ‘ensamme galningen’ verkar i ett sammanhang, i ett nät spunnet av ord och meningar», hevder den svenske journalisten og forfatteren Ola Larsmo i en kronikk i avisen Dagens Nyheter noen uker etter 22. juli. Her skriver han om måten hatefulle, rasistiske ytringer, såkalt hatespeech, bereder grunnen for politisk motivert vold.

Larsmo fikk i 2008 Bjørnstjerne Bjørnson- Akademiets pris for boka Djävulssonaten, som handler om svensk og nordisk antisemittisme før og under den annen verdenskrig. Også her legetimerte språket jødehatet og massedeportasjonene. Men hvordan forholder vi oss egentlig til hatespeech i dag?

Larsmo er førstemann ut i Litteraturhusets foredragsserie dette kvartalet, der tre svenske forfattere og debattanter er invitert til å presentere sine tanker i kjølvannet av terrorhandlingene 22. juli.

Lørdag 12. november kl. 1500, i Kjelleren
Gratis

Relaterte saker

Eventbilde: Kjenn din by: Drømmen om den nye byen
onsdag
14:30

Kjenn din by: Drømmen om den nye byen

Gratis 1. mai-vandring i Oslos moderne bolighistorie, fra midten av 1800-tallet til i dag. Hør om kampen mot klasseforskjeller, skiftende boligidealer, boligpolitikk og boligideologi.

Eventbilde: Kveldsåpent Nobels Fredssenter
onsdag
17:00

Kveldsåpent Nobels Fredssenter

Velkommen til kveldsåpent museum hver onsdag. Arrangementer og omvisninger er inkludert i billetten!

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.