Søk i Aktiv i Oslo

Vi skal gjøre det morsomt å realisere drømmer!

Dette er vår visjon, dette er hva vi jobber for og drømmer om!

– Drømmer?

– Jeg drømmer bare når jeg sover, sier du.

Tøys! Du drømmer om ting hele tiden, men dine drømmer er dine drømmer, og nå vil vi fortelle deg om våre. Vil du å høre på? Det er viktig for oss!

Noen drømmer om å lære å løpe, andre drømmer om å lære noen å løpe

En liten jente drømte om lære seg å løpe fortere enn vinden, men hvor kunne hun lære det? Moren ringte til friidrettsklubbene, men det var ikke så lett. Den ene klubben drev bare med maraton for voksne, den andre hadde akkurat sluttet med friidrett for barn og så videre. Til slutt fant moren en klubb som hadde et tilbud. Klubben hadde trening bare ti minutter fra der de bodde, men ingen av dem hadde hørt om den spennende muligheten før. Mannen på kontoret visste hvor treningen var, men ikke når. Når? Det visste bare en dame som ikke hadde telefon, men som kunne ringes mellom klokken 20 og 21. Nummeret moren skulle ringe var til en telefonkiosk utenfor en lesesal på universitetet. Etter dette gikk det bra. Den lille jenta fikk løpe på Bislett Stadion, for henne var dette oppfyllelsen av en stor drøm. Hun fikk løpe sammen med andre barn som likte å løpe og lærte å hoppe høyde og lengde i tillegg. I klubben var det tre eller fire trenere som brukte fritiden sin på å trene barna. Trenerne drømte om å lære så mange barn som mulig å løpe så fort som mulig to kvelder i uken.

Det var bare fem-seks barn der hver gang. Trenerne som virkelig ville at det skulle komme flere barn dit, klødde seg i hodet og lurte på om barn ikke var interesserte i friidrett lenger?

Hva tror dere?

Dette er en sann historie. Aktivioslo.no er resultatet av vår drøm om et møtested for folk som kan hjelpe hverandre med å realisere drømmer.

Enda morsommere drømmer

Vi vil at du som holder kurs i kajakkbygging skal finne de menneskene som drømmer om å lage sin egen kajakk. Det er mange drømmer og mange mennesker, mange ønsker og mange tilbud. Vi tror at nesten alle drømmer involverer andre mennesker og hvis ikke, er vi i hvert fall sikre på at det er morsommere å realisere drømmer sammen med andre.

Hvorfor jobber vi så hardt med dette da tro?

Vi jobber hardt, vi bruker arbeidsdagen og mye av fritiden på denne nettportalen og har gjort det i mange år. Vi leter etter informasjon om både rockekor og salmekor.

Vi skriver om lysløyper og badebassenger, leter etter hytter du kan leie i Nordmarka og morsomme festivaler. Hos oss er det plass til det helt smale, det som bare ti stykker driver med, men som fem andre drømmer om, og sånt som nesten alle synes er gøy. Det er rom for alle slags drømmer; fra drømmen om en perfekt dag i solen, til drømmen om å bli sirkusartist.

Noen har late drømmer andre har halsbrekkende drømmer – samme for oss bare du drømmer og vi kan bidra litt.

Vi vil ikke bare fortelle deg om hvor og når, men også om hvordan, når vi klarer det.

Nei da vi klarer det langt fra alltid, men vi prøver. Det vi forteller deg om nå, er vår drøm, vårt mål. Husker du? Og vi tar gjerne imot litt hjelp, altså feedback. Hva er bra? (Mest av det, helst) Hva er dårlig? (Kan hende vi blir litt sure men vi skal høre på deg og hvis du har rett skal vi takke deg)

Hvor skal du gå og hva skal du gjøre hvis du vil bli hiphopartist? Hvordan kan du bli fotomodell? Hvor kan du prøve rafting i Norge? Hvis du ikke har noen drømmer vil vi til og med gi deg ideer til ting du kan drømme om, eller hvis du trenger nye drømmer så kan vi hjelp deg med enda morsommere drømmer.

Oops; nå fortalte vi deg hva vi vil men ikke hvorfor, sorry. Her kommer det.

Nyhet: Livet har sine lyse sider!

Vi mener at folk får det bedre, når det er lettere og morsommere å realisere drømmer. Oslo og Akershus er steder fulle av muligheter og ildsjeler. Vi vil at det blomstrende mangfoldet skal få større plass i offentligheten. Engasjement, ideer og drømmer er den gode delen av livet. Det er for mye fokus på alt som er negativt i verden, og i Oslo og Akershus. Det bildet aviser og tv lager av verden er ikke helt sant. Vi tror ikke det er sunt for folk å bare se på det som er stygt, tungt, farlig og vanskelig. Livets lyse sider bør synes bedre, det vakre, det morsomme, det sjenerøse og det snille må fram i lyset. Derfor heter firmaet vårt Bright Side. Vi vet at de fleste barn har det ganske bra, de fleste foreldre gjør alt de kan for å være verdens beste foreldre, de fleste mennesker er glade i vennene sine og er snille og hjelpsomme.

Hvis du tenker deg om vet du det også.

Det finnes mye som er bra og vakkert. Folk lager kunst for å gjøre verden vakrere eller for å få deg til å forstå nye ting. Folk går på kokekurs for å lage mat til andre, folk rydder stier i skogen som du kan gå på, folk spiller musikk så du kan danse og noen forteller vitser for at du skal le. Vi vil minne dere og oss selv om dette.

Ikke alle skal trenge å spille i korpset for å ha venner

Vi vil at folk skal vite om alle valgmulighetene. Vi drømmer ikke om de samme tingene. Ikke alle vil spille fotball.

Noen liker søndagsskolen og andre liker RV, noen liker folkemusikk og andre elsker salsa. Sånn er det bare. Noen vil marsjere i takt i korpset og andre nekter fullstendig å gå i takt med noen som helst.

Mennesker som holder på med de ting de liker har det bra. Ikke alle er gode på snowboard, men alle er gode til noe. Sats på det du liker så får du mer selvtillitt.

Er vi stormannsgale synes du? Eller liker du drømmen vår?

Vi håper at vår drøm kan gjøre livet morsommere for mange. Vi vil bidra til at foreldre får det morsommere sammen med barna sine, at den gutten som er dårlig idrett kan blomstre i et barneteater, at jenta som er redd for hester heller kan svømme og at den rastløse ungdommen som er på vei ut på skråplanet kan treffe noen som drømmer om å starte samme type band. Vi ønsker at de som er ensomme kan finne nye venner og at de som synes at livet er meningsløst kan finne sin egen mening og bli glade.

– Temmelig ambisiøst det der, tenker du
Ja vel, men det er våre drømmer og vi har det morsomt mens vi realiserer dem.

Hva er dine drømmer?