Søk i Aktiv i Oslo

Turbingo er rett og slett gøy! For alle. Det gir hele turen et mål og en mening for barna – annet enn “å bare gå” – som de fleste foreldre vet kan være en utfordring. Tur trenger ikke å være å sette den ene foten foran den andre. Det kan enkelt gjøres om til en liten skattejakt med turbingo.

Det kan legges opp til samarbeid for en større eller mindre gruppe barn, eller for en familie. Det kan gjøres som en konkurranse, eller for å engasjere barna til å bli kjent med miljøet rundt seg på tur. Ofte er det også lettere å holde barna nysgjerrige, samt at det gjør turen spennende og interresant fra start til slutt. Ekstra moro blir det med liten gulrot i enden av det hele. Kvikklunsj eller en annen passende turpremie faller alltid i smak.

Last ned Aktiv i Oslo sin turbingo

Klikk på linken under her for å printe ut turbingoen.

Turbingo for barn – utskriftsvennlig A4

Barn i barnehager og på barneskoler er ofte på tur i nærområdet. Tur for de minste er tross alt “en tur” så lenge de ikke ser barnehagen eller skolen – på tross av at de kun er noen få meter unna. Noen ganger blir det ekstra spennende med enten buss, trikk, tog eller T-bane. På veien passer det derfor ypperlig å begynne turbingoen allerede ved utgangsdøren. Det holder barna konsentrert og fokusert fra første til siste steg.

Du kan også lage din egen turbingo. Da kan du tilpasse den til både årstider, alder, interesser, områder og høytider. Hva med turbingo til det gjemte påskeegget? Lager du den selv, kan det også bli ekstra spennende om barna får være med på å bestemme hva de skal lete etter. De tar raskt på seg detektivbrillene og begir seg ut på nye eventyr.

Husk en penn eller blyant og kryss av for ting som blir funnet. Når kan barnet rope BINGO? Når en hel rad er krysset ut.

Smilende barn på turbingo