Søk i Aktiv i Oslo

SandvolleyballSandvolleyball i Norge

Volleyball ble spilt på utebaner frem til 1969 i Norge, etter det ble den tradisjonnelle volleyballen en innedørs idrett, men etter at sandvolleyballen dukket opp er idretten igjen å se både ute og inne. Sandvolleyball er gren som har blitt svært populær på verdensbasis.

Denne formen for volleyball dukket opp på strendene i California og på Hawaii i 20-årene. “Beach Volleyball” ble OL-gren under lekene i Atlanta 1996. Sandvolleyball er ny som OL-idrett, men kan spore sine aner langt tilbake, lengre enn de fleste tror, selv i Norge. Det sies at det ble spilt sandvolleyball på BUL-hytta i Nordmarka så tidlig som i 1925 i Norge.

Første verdensmesterskap

Det internasjonlae volleyballforbundet arrangerte i 1987 det første offesielle verdensmesterskapet i sandvolleyball på Ipanema Beach i Rio, Brasil. Og mesterskapet ble dominert av Brasilianske og Amerikanske utøvere.

Reglene

Sandvolleyball kan spilles med 2,3,4,5 eller 6 personer på hvert lag, men i de internationale turneringene er det 2 mot 2. Banen er 8 x 16 meter, altså litt mindre en banene som brukes innendørs. Netthøyden er 243cm for menn, og 224 cm for kvinner.

 

Oslo Sandvolleyballklubb, som holdet til på Voldsløkka har mye informasjon for nye og gamle spillere!

Relaterte sider