Søk i Aktiv i Oslo

Er du på jakt etter en restaurant i Oslo som enten:

 • Serverer juicy biff?
 • Er så romantisk at dere blir rosa i kinnene?
 • Serverer “gosh, dette var godt” til frokost eller lunsj?
 • Kan arrangere både selskap og servering – sømløst?
 • Briljerer med smaker fra eksotiske verdenshjørner?

Uansett, når du skal ut å spise og du vil ha mat som smaker digg! (Ikke bare metter.) Og du er kanskje på let etter noe spesielt, noe annerledes – gira på gastronomi – men vet ikke helt hvor du skal begynne.

Oslos enkleste RestaurantGuide

Vi har alle vært der >> overveldet av å navigere rundt i Oslos restaurantjungel. “Hvilke steder er virkelig verdt å bruke tid og penger på?”

Vel…scroll litt til. Oslo er nemlig en nordisk matby hvor utvalget gjør byen til en kulinarisk perle, og vi har samlet alle godbitene på en og samme side. (Visste du at til og med utenlandske matbloggere tar turen hit? De vil oppleve det folk omtaler som himmelsk..)

Men hvilken smak og mat har DU lyst på (..til frokost, lunsj eller middag)? 

Fransk? Italiensk? Sushi? Biff? Knasende pizza? Spicy Tex Mex? Kanskje en asiatisk smaksbombe? Eller styrken fra IndiaFortvil ikke – Oslo metter alle slags mager. Oslo tilfredsstiller alle slags ganer.

For å sørge for å ikke kaste bort tiden din >> resten av denne teksten forteller om ulike typer og tjenester blant restauranter i Oslo. Ikke relevant for deg? Scroll forbi… se restaurantene i Oslo og få vann i munnen.

Sushi i Oslo

Hva er det med sushi som får sultne mager til å rumle av glede? Er det risen? Fisken? Wasabien? Soyaen? Den spicy chili-majonesen som kicker i takt med crispy scampi? La oss gjøre det enkelt å være enige om en ting. Sushi er et enten-eller-forhold. Enten “Elsk” eller “Rå fisk? Nei takk!”.

Tydeligvis et overtall av elsk. Det popper opp nye sushirestauranter i hytt og gevær i hovedstaden. Til og med ikke-sushi-restauranter finner plass til sushi på menyen. Hvorfor? Fordi sushi har aldri vært mer etterspurt i Oslo enn det er nå. Det er raskt, godt, enkelt og smaker helt nydelig! Her får du sushi i Oslo >

5 gode grunner til å arrangere selskap på en restaurant i Oslo

 • Du slipper å handle og å lage mat
 • Dere får (om ønskelig) et Chambre Séparée – et privat rom
 • Du slipper å rydde og ta oppvasken etter selskapet
 • Det er stressfritt for deg, og gjestene dine får slappe av
 • Det er sosialt, hyggelig og et friskt pust i en lang pandemi

Skal du på date og vurderer en romantisk restaurant i Oslo?

Når du tenker på en romantisk date er ofte nydelige matopplevelser inkludert. Gjerne i et hjørne for dere selv, omgitt av levende lys og deilig jazz i bakgrunnen. To hjerter som banker for hverandre finner romantikk omtrent hvor som helst, men hvis hånd i hånd, skulder til skulder, panne til panne og lepper til lepper på en romantisk restaurant i Oslo høres passende ut >> trykk her.

Psst.. En uterestaurant under solnedgangen er alltid en god idé.

Lunsj i Oslo

I Oslo er lunsj et verb; å lunsje

 • Du lunsjer med venner
 • Du lunsjer med kolleger
 • Og du lunsjer under business-møter. 

Lunsjrestauranter i Oslo er med andre ord ikke vanskelig å finne – de er overalt. Dropp matpakken og tilfredsstill ganen med noe annet enn kantinemat – ta en titt på Oslos lunsjrestauranter her.

Restauranter som tilbyr take away

Det er digg å bestille mat når alt du vil er å slenge beina på bordet og se en spennende film til servert mat. Pandemien har gjort at ekstremt mange flere restauranter nå tilbyr take away. Du finner Oslos Take Away her.

Bærekraftige restauranter

Oslo har definitivt blitt grønnere med årene. Derfor bør det ikke komme som en overraskelse at byen er full av utmerkede vegetariske alternativer og et flust av vegetarrestauranter i Oslo, hvorav mange er så gode at selv de “ikke-vegetariske” velger å spise der. Med et globalt kall til verdens befolkning fokuserer flere og flere restauranter på mer bærekraftig livsførsel. Ta en slag for planeten og besøk en av disse restaurantene.

Restaurantmat = hverdagskos

Det går som regel i samme tralten mellom 3-5 raske middager og generelt sett lite variasjon. Har du scrollet gjennom Foodora og Wolt, og tatt turen til kjøleskapet x antall ganger, men ingenting frister? Da er det på tide med en ny opplevelse i hverdagen og å oppdage en ny restaurant i Oslo. Tips: Bruk område-filteret og ta en titt på restaurantene der du er, der du bor eller dit du skal.

Bon Appétit!