Søk i Aktiv i Oslo

Ta Kontroll – Personlig økonomi på 1-2-3

Nordea har åpnet et besøkssenter hvor skoleklasser kan komme og spille "Ta kontroll" – et gratis læringsverktøy i personlig økonomi. Her vil elevene få en grunnleggende forståelse og kunnskap om pengenes verdi, inntekt og forbruk.

Hvorfor skal elevene Ta kontroll?

Personlig økonomi er ikke et eget fag i norsk skole. Like fullt er det avgjørende med en grunnleggende forståelse i personlig økonomi for at ungdom skal klare overgangen til voksenlivet. Nordea har derfor åpnet et besøkssenter hvor skoleklasser kan komme og spille «Ta kontroll – et gratis læringsverktøy i personlig økonomi».

Hva er Ta kontroll?

Ta kontroll er et interaktivt læringsspill for 9.trinn, 10.trinn og VGS1. Her vil elevene få en grunnleggende forståelse og kunnskap om pengenes verdi, inntekt og forbruk. Spillet gir også et innblikk i bankenes rolle i samfunnet og noen av de yrker som finnes innen banknæringen.

Er du lærer og ønsker å ta med klassen din til Nordea sitt besøkssenter på hovedkontoret for å lære om personlig økonomi?

Slik foregår spillet

Elevene tildeles forskjellige roller og introduseres for ulike drømmer de ønsker å oppnå i løpet av spillet. Målet er å spare til de fastsatte drømmene. Sammen i grupper, og alene blir de utsatt for forskjellige valg og hendelser som påvirker i hvilken grad de klarer å oppnå drømmen.

Spillet gir elevene erfaring med problembasert læring gjennom gruppeprosesser og samarbeid.

Praktisk informasjon

  • Varighet: 2 timer
  • Tidspunkt: Mandag – fredag 08.30-16.00
  • Maks antall elever: 32
  • Minimum antall elever: 16
  • Lærer må være til stede under hele besøket.

Forankret i Læreplanen

Dagens læreplan gir ikke ungdom den nødvendige kunnskapen om personlig økonomi. Spillets innhold er forankret i læreplanen i fagene samfunnsfag, utdanningsvalg og matematikk.

 

Kontakt Ta Kontroll – Personlig økonomi på 1-2-3

Fyll ut skjemaet under.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.