Søk i Aktiv i Oslo

Spaghetteria

"Et stort hjerte som banker for pasta! Enkle, autentiske italienske retter, og en liten deli slik at du kan lage den gode maten hjemme også." Til selskap, og for store og små grupper anbefales en spesialmeny som de har kalt Pastabonanza – et raust måltid i siciliansk stil.

Selskap på Spaghetteria 

Ta selskapet til Spaghetteria i Bjørvika. For store og små grupper anbefaler Spaghetteria sin spesialmeny, kalt Pastabonanza – et raust måltid i siciliansk stil.

Det starter med et utvalg antipasti – alle de har, faktisk: Bøffelmozarella fra Guffanti, spekeskinke, artisjokker, halvtørekede tomater og Caponata, foccacia og olivenolje– et bord fullt av gode smaker.

Så kommer alvoret – store fat med pasta til deling som dere må sende rundt bordet. Først får dere rigatoni alla carbonara, fersklaget riagatoni med egg, guanciale, pecorino og ristet svart pepper over hele. I tillegg kommer deres klassiske ragú bolognese med tagliatelle og langtidskokt svin og storfe, samt et godt dryss med parmesan på toppen. Andre pastaservering består av spaghetti med tomatsaus, pecorino, persille, chili og ristet svart pepper. I tillegg kommer deres penne di Ippolito med paprika, aubergine, squash, basilikum og et godt dryss med parmesan og svart pepper.

Til dessert er det valg mellom tiramisu og ekte sicilianske cannoli.

All pastaen er laget på huset med økologisk mel. Nesten alle rettene på menyen kan lages med glutenfri pasta, og de har vegetariske alternativ for dem som ønsker det!

Ta kontakt via kontaktskjema på denne siden, eller besøk hjemmesiden for booking her.

Om Spaghetteria

Spaghetteria er en restaurant av Dag Tjersland og Andreas Viestad. Med seg på laget, eller som de kaller det, familien, på Spaghetteria er:

Kjøkkensjef Katya Blandino kommer fra Modica på Sicilia, og har laget pasta siden hun begynte å hjelpe til på bestemorens kjøkken som åtteåring og på familierestauranten i Modica. Som barn så det ofte ut som om hun hadde hvitt hår på grunn av alt melet. Katya har jobbet på restaurant siden hun var 17-åring, og har knapt vært utenfor kjøkkenet siden.

«Pasta er maten vi spiser hver dag. Hvis vi ikke har pasta til lunsj, så har vi det til middag. Helst to ganger om dagen.» 

Marika Blandino er hovmester, lillesøsteren til Katya og en dem som ønsker deg velkommen til Spaghetteria. Hun begynte å hjelpe til på familierestauranten da hun var fem år, både som kokk og servitør.

Natalina er moren i familien. I nesten 20 år var hun matronen i familiens restaurant i Modica, og hun er nå gudmoren til Spaghetteria og alles bestemor. Hun er pensjonert, men så ofte hun har tid og lyst, kommer hun og lager sin egen håndlagde pasta. Be om Pasta della Nonna!

Per Erik Kristiansen er souschef og produksjonssjef. Han er ansvarlig for pastamaskinen som kalles St. Agatha. Selv er han fra langt, langt nord i Italia, nærmere bestemt i Kristiansand. «En dag uten pasta er ikke verd å leve.»

Adrian Leonte er hovmester. Han har jobbet på en rekke restauranter i Italia og italienske restauranter i hele Europa.

Les mer om restauranten her.

Spaghetteria @home

Restauranten ønsker at spaghetteria skal være tilgjengelig for alle, også i eget hjem, derfor har de en Deli. Her kan du stikke innom og kjøpe alle ingrediensene du trenger for å skape dine egen spaghetteria-opplevelse hjemme.

Se mer her.

Kontakt

www.spaghetteria.org
Dronning Eufemias gate 11, 0190, Oslo
Tlf: + 47 453 30 057
E-post: booking@spaghetteria.no

Åpningstider:
Onsdag – fredag kl. 16:00 – 23:00
Lørdag kl. 12:00 – 23:00
Søndag kl. 13:00 – 21:00

Velkommen til Spaghetteria!

Send melding til Spaghetteria

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.