Søk i Aktiv i Oslo

Søndre Aas Gård og Miljøsenter

Søndre Aas er et annerledes fritidstilbud der de fleste aktiviteter foregår utendørs. De har rideskole for alle over 9 år, tertittridning for de yngste og terapiridning.

Søndre Aas Gård og Miljøsenter

Vi er et annerledes fritidstilbud der de fleste aktiviteter foregår utendørs. Vi har rideskole for alle over 9 år, tertittridning for de yngste og terapiridning. På gården har vi hester, men også sauer, griser, haner og høner, påfugler og katter. I tillegg har vi en stabburskafé hvor du kan hygge deg sammen med venner. Gården er et sted der du treffer mange andre med samme interesse, og her er det lett å få venner. Er du medlem på gården får du være her så mye du vil. I tillegg kan du være med og bestemme.

Vi ligger landlig til på Holmlia, med store, vakre jorder på alle kanter. Litt småskog og kratt hører også med, til glede for rådyr, rev, hare og mange forskjellige fugler. Det er fint å gå tur på grusveiene rundt gården. Vi har åpent hver eneste dag året rundt, for medlemmer. For andre besøkende gjelder åpningstidene. Velkommen til oss!

TILBUD PÅ GÅRDEN

På Søndre Aas Gård og Miljøsenter har vi en rekke tilbud. For å ta del i disse tilbudene må du være medlem hos oss. Du kan melde deg inn det halvåret du fyller 9 år. Medlemskapet koster 100 kr i året og inkluderer forsikring når du er på gården. Forsikringen dekker ikke undersøkelse eller behandling ved privat klinikk. For voksne koster medlemskap 200 kr. Du må ta med deg to passbilder av deg selv når du melder deg inn på gården.

Husk at når du har blitt medlem, kan du være på gården så mye du vil, selv om du ikke er med på noe kurs! Du kan hjelpe til med ulike ting på gården og i stallen og kose deg med venner i stabburet.

Når du ønsker å delta på kurstilbudene våre kan du sette deg på venteliste – gi beskjed til en av de ansatte hvilken type kurs du ønsker å starte på, så skriver vi deg opp på venteliste. Når vi har en ledig plass gir vi deg beskjed.

STELLEKURS

Stellekurset er for alle som ikke har noen erfaring med hester og ridning fra før og har lyst til å begynne å ri. Stellekurset er obligatorisk for de som vil begynne på ridekurs, dersom man ikke har erfaring fra før.

Pris:
120 kroner per uke for de som bor i bydelen
150 kroner per uke for de som bor utenfor bydelen

RIDESKOLE

Alle kan ri hos oss, uavhengig av nivå. Vi har alt fra nybegynner- til videregående timer.

Grunntilbudet vårt er ridetimene på ettermiddagen. Hverdager har vi 4 ridetimer à 45 minutter. Det er plass til 9 medlemmer på timene.

Vanligvis rir vi annenhver uke på tur og bane. Det er viktig både for hester og ryttere med variasjon. Vi legger stor vekt på sikkerhet og riktig grunnridning. Vi er veldig “strenge” og begynner ikke med galopp og mye sprang før alle har god kontroll på hesten. Vi har god progresjon på timene, og alle som rir hos oss blir stort sett alltid veldig flinke til å ri.

Når medlemmene blir flinkere, får de ri mer på banen. Da har vi annenhver gang sprang og dressur og tur hver 3. gang. Nivået på hestene ligger mellom LB-MB på de fleste.

Priser:
120 kroner pr time for medlemmer som bor i bydelen
150 kroner pr time for medlemmer som bor utenfor bydelen
Man betaler for én termin av gangen

AKTIVITETER I SOMMERFERIEN

Ukene 25, 26, 27, 29, 30 og 31 er det vanlig rideleir hos oss. Leiren varer fra mandag morgen til fredag ettermiddag. Leirdeltakerne overnatter på gården. Leirukene er åpne for alle, uavhengig av nivå!

Vi har voksne, engasjerte ansatte som jobber med leirene. På dagtid er det dyktige pedagoger som har ansvaret for å tilrettelegge undervisning og aktiviteter. Vi legger stor vekt på det sosialpedagogiske samt lek og trygge rammer rundt hesteaktiviteten. Vi er profesjonelle fagpersoner innen hestehold og ridesporten.

Nivået på hester og undervisning er svært høyt. Ridelærerne er aktive konkurranseryttere, og hestene våre er meget godt skolert. På kveldene har en miljøarbeider ansvaret for øvrige hesteaktiviteter, lek, kosekvelder med boller og kakao, høytlesning og morsomme gruppeoppgaver. Vi spiser alle måltider sammen, og maten, den er hjemmelaget.

Deltakerne deles i grupper etter ferdighetsnivå. Vi har grupper fra 2 til 5 deltakere. Det er tre timer ridning daglig. Du får jobbe med både dressur, sprang og turridning.

Det blir daglige timer med teori, slik at alle som ønsker kan ta rideknappen siste dagen. Hvilken grad avhenger av nivået du er på. Vi rir også på en langtur i løpet av uka. Fredag er det oppvisning for foreldrene før hjemreise.

Uke 32 arrangerer vi HC-dagleir. Dette er en leir på dagtid for barn med funksjonsutfordringer. I løpet av uka er det både ridning på bane, ridning på tur, kjøring med hest og vogn og flere hyggelige aktiviteter. Også her har vi fellesmåltider med godt samvær. Hver rytter på HC-dagleiren har sin egen rideassistent.

AKTIVITETER I ANDRE FERIER

PÅSKELEIR FOR NYBEGYNNERE ER KLAR FOR PÅMELDING!

Mandag, tirsdag og onsdag i påskeferien arrangerer vi overnattingsleir for nybegynnere. Det blir ridning og andre hesteaktiviteter hver dag.

Dere er med på stell av alle dyra, spiser gode fellesmåltider og kveldene fylles med hyggelige aktiviteter. Kanskje får dere være med når det kommer lam? Alle overnatter i stabburet.

Leiren ledes av tre erfarne ungdomsledere som bor på gården sammen med deltakerne.

Send melding til Søndre Aas Gård og Miljøsenter

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.