Søk i Aktiv i Oslo

Sjøholmen

Sjøholmen er et unikt barnekunsthus i en 1500 kvm gammel villa fra 1890. Visjonen bak dette unike huset er å skape en magisk arena og møteplass med varme, sjel, lek, sansing, mestring, kreativitet og kunst for barna.

Sjøholmen Barnekunsthus

På det 400 kvm store loftet finner du en unik Sanseutstilling for barn med 9 ulike rom – der barna er med på å lage en del av kunsten og ulike tablåer de kan utforske med lukt, hørsel, kjenne på og la fantastien løpe løpsk, en verden de aldri har sett før. På tårnværelse tar Smokkeprinsesen imot smokker hver søndag kl 12-13. Gjennom en hatt finner du magiker Alexx Alexxanders tryllerom. I hallen henger en aktuell barnekunstutstilling med skiftende temaer – og gir barn stemmer gjennom kunsten. I verkstedet kan du lage kunst/kjøpe kunstmaterell eller Månedens oppgave.

Les mer om tilbudet.

Sult Kafe

I de gamle stuene i 1. etasje finner du SULT; en hjemmekoselig kafe på dagtid med Bærums beste utsikt og utservering og salgsutstilling på veggene. Her serverer de enkle lunsjretter og gode kaker – og suppetorsdag med verksed for barna. Lokalet kan også leies til selskaper, bursdager, bisettelser, jubileer, bedrifter, event og arrangementer.

Lykkehaven

Bjørg Thorhallsdottir flyttet høsten 2018 Lykkehaven fra Løkkehaven til Sjøholmmen. Bjørg er en av våre mest folkekjære kunstnere, forfatter, foredragsholder og designer. Lykkehaven er mye mer enn et galleri – og gavebutik – her kan du hente påfyll i livets vanskelige faser.

Les mer om Lykkehaven.

Jason Taylors Undervannskulpturpark

I bukta nedenfor Sjøholmen finner du Jason Taylors unike undervannskulpturpark. 12 skulpturer er senket under vann, og danner kunstige rev som gir liv tilbake til havet. En badeplatform bærer en bronsekulptur av en mann som viser en jente hvor skulpturene er plassert – og at havet er vårt felles ansvar. Taylor har mer enn 1000 skulpturer plassert under vann over hele verden. Parken kan sees på en skjerm inne, eller man kan snorkle for å se de øverste – eller dykke for å se alle.

Les mer om parken.

Barnebursdag

Hos Sjøholmen kan man arrangere en annerledes barnebursdag. Gjennom et besøk på det store Sanseloftet får barne prøve mange ulike kunstoppgaver.

De serverer også pizza og pølser, og selvfølgelig kake!

Her kan du lese mer om tilbudet.

Tilbud for skoler og barnehager

Sjøholmen har mange ulike produksjoner til skoler og barehager, eller andre grupper. Besøk Sanseloftet, eller få et foredrag om kunst tilpasset alderen på barna. Dette kan være om Yoga, skulpturer eller abstrakt kunst.

Les mer om de ulike tilbudene.

 

 

Send melding til Sjøholmen

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.