Oslo Operafestival

Fra 7. - 15. september 2018 fylles Oslo av den beste Opera. Du finner dem på på Edderkoppen teater, Gamle Raadhus Scene, i Operaen, på Nationaltheatret og ikke minst på Trikken.

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

September/Oktober arrangeres Operafestivalen. I løpet av to uker jobbes det med å nå ut med Opera til folket.

Norge har et høy nivå med operasangere som gjør stor suksess internasjonalt. Det ønsker festivalsjefem Gjøril Songvoll å vise fram. Å folkeliggjøre opera er en viktig målsetning for festivalen. – For Opera er for folk flest!

I tolv år har Oslo Operafestival jobbet med å gjøre opera folkelig. Det har de klart og nå er de landets mest folkelige operafestival.
– Det er så mange som aldri har opplevd opera før som sier de ikke liker det. Så hører de det live, – og elsker det, forteller festvalsjef Gjøril Songvoll,

Hvert år blir det satt opp en stor forestilling, og det arrangeres konserter og opplevelser over hele byen. I 2017 ble det for første gang opp opera i selveste Operaen.

Fra Barneoperaen: Askeladden og de gode operahjelperne. Foto Kjetil Jensen

Høydepunkter

Andre høytepunkter iløpet av festivalen er barneoperaen, samt Opera på Trikken som trekker så mye folk at det blir stappfullt. Dette er en unik opplevelse og får fram hensikten med festivalen på en original og flott måte.

Festivalen ønsker og nå et nytt publikum, derfor har de åpningskonsert på et sted i Oslo hvor du vanligvis ikke hører opera.

Det blir åtte dager hvor de fyller Oslo med det beste opera har å tilby. Du vil finne dem på på Edderkoppen teater, Gamle Raadhus Scene, i Operaen, på Nationaltheatret og ikke minst på Trikken. De har også samarbeid med både Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen, så det er mange muligheter til å få med seg noe av Oslo Operafestival – opera til folket!

Finn festivalen på Facebook her >>