Kvistli Islandshester

Rideturer fra gården tilbys hver dag. Bo på gården og opplev rideturer i naturskjønne omgivelser.

Velkommen til idyllisk rideferie på Kvistli gård

Dette er stedet for en avslappende, herlig rideferie i fantastiske omgivelser. Beliggenhet er et unikt utgangspunkt for rideturer i Dovrefjell, Snøhetta, Einunna og Rondane. Gården er kjent for å ha en hyggelig og avslappende atmosfære.

Kvistli Islandshester holder til på Kvistli gård på Dalholen øverst i Folldal Kommune. Hestesenteret drives av Anne Margrethe og Morten Sæterhaug. Gården ligger høyt og fritt til, ca 900 moh. i meget vakre naturomgivelser.
Gamle folldalsveg, en gammel ferdselsvei for folk med hest og kjerre, går tvers gjennom gården.

Vertskapet driver rideferier både sommer og høst sammen med erfarne fjellguider. Her har de lang erfaring i høyfjellsridning fra familiebedriften Varmalækur rideleir, som har drevet med Islandshest i Trollheimen og Dovrefjell i over 20 år. Hesteflokken består av et 60 talls stødige Islandshester som de kjenner godt. Det er til en hver tid ca 40 hester på gården, esel, lama, hunder og katter.

Rideturer fra gården til bys hver dag. Bo på gården å opplev rideturer i naturskjønne omgivelser.

Kick-off og teambuilding.

Bedrifter har en gang i blant behov for å samle sine medarbeidere til en «ny start» eller eventyr – kjært barn har mange navn.
Enten det er et nytt produkt som skal introduseres, medarbeidere som begynner eller slutter eller et prosjekt som skal settes i gang, noe skal i hvert fall markeres. Da er det viktig å gjøre noe annerledes enn å gå i kantina for å spise bløtkake eller på nærmeste pub for å ta en øl.
Her finner du ulike aktiviteter som er vel egnet for både kick off og teambuilding.

Ungdomsuka – Uke 32

Dato: 5. – 11. august

Uke 32 er satt av til den yngre garde! Dette er en uke for «hestegal» ungdom mellom 11 – 17 år, uten følge av voksne.
Man kan selv bestemme lengden på oppholdet, og du betaler for antall dager.
Se på ukeoversikt hvordan hver dag ser ut.

Tematurer 3 dager

«Høyfjellsritt-light»
Turen går over vidder  på høyfjellet og over til Grimsdalen.
I denne dalen er det ennå seterdrift og det blir en opplevelse å ri blant gressende sau, kyr og hester samt å gå fritt i fjellet. Overnatting på seter i hytter.

«Hestesanking»
Kvistli Gård inviterer deg med på en annerledes tur, der hvor cowboy –faktoren er høy, og hvor fellesskapet og samspill mellom dyr og mennesker rår. Bli over til Grimsdalen der hvor unghestene skal hjem fra sommerbeite. Det blir gitt en hjelpende hånd til ku -bøndene i området, som også skal ha med seg buskapen hjem etter en sommer i fjellet.
Overnatting: På seter i hytter.

Tematurer 4 dager

«Kvistli-Tølten»

Dette er en ultimate tur for den erfarne rytter som vil oppleve islandshestens unike egenskaper. De beste tøltere holdes av til denne turen. Her er  turen lagt til terreng som er perfekt for lange etapper i tølt. Myke stier, og koselige kjerreveger i relativt flatt, men variert landskap.
Stikkord for turen: hestelukt, 4-takt, villighet, glede og frihetsfølelse.

Overnatting på hotell og i hytter.

«Eventyrtur»
Kvistli Gård  tilbyr eventyr i den norske fjellheimen. Klokka ligger igjen hjemme, fokuset blir å dra ut på tur med hestene for å oppleve det som måtte skje underveis.
Overnatting i store telt med vedfyring, hytter,m.m.

«I Moskusens rike»
Turen går ridende til herskapelige Kongsvold Fjeldstue som har tradisjoner siden 1100-tallet og vil være base for turen.
Det vil bli stimulering av alle dine sanser med fantastiske opplevelser, gullgraving i elva, fiske, spennende dyr,  god mat, nye smaker og vidunderlig natur!!  Turens høydepunkt er selvfølgelig å ri ut  i fjellet for å se på moskus, det er også gode muligheter for å se
villrein og fjellrype.
Overnatting: Hotellstandard og Kvistli Gård

Setertur til Grimsdalen m/ overnatting på Bergsengseter. Nyhet!!!

Her rir deltakerne til seterstulen Tollevshaugen i Grimsdalen. Der ligger Bergseng Seter vakkert til med utsikt over dalen og Rondane. Bergseng Seter er et tun av sju restaurerte tømmerhus i tradisjonell standard – de eldste fra 1793, og her skal alle bo. Det er lagt stor vekt på å ta vare på det gamle særpreget ved seterhusene. Innvendig er det god balanse mellom det tradisjonelle og moderne fasiliteter; her kan du som gjest bo enkelt, fredelig og komfortabelt. Det er wc og dusj på setra.  Iløpet av oppholdet er det 2 dagsturer inne i Seterdalen. Her beiter sauer, kyr og hest side om side, og det er fremdeles noen setrer som har full drift.

Tematur 6 dager

«Høyfjellsrittet» – Islandshest og gourmetmat
Dette er turen for den eventyrlystne som verdsetter villmark og god mat. Denne 6 dagers lange rideturen vil gi deg en unik kombinasjon av ride- og matopplevelser. Kvistli Gård er utgangspunkt og endestasjon for turen. Du rir i norske høyfjell på stødige islandshester, i over 1000 meters høyde, med utsikt til kjente fjellpartier som Snøhetta, Dovrefjell, Rondane og Einunna.

Rørostur m/ Elden

Bli med å ri fra Kvistli til Røros. Underveis er det bla.a. overnattinger på seter, i leilighet på Savalen og noen netter i lavvu. På Savalen er det et topp moderne Spa, der man kan lauge seg etter noen dager i fjellet. Har man lyst på en ordentlig Spa-behandling, så kan man forhåndsbestille dette på Savalen Hotel. ( dette må man bestille og betale selv). Deltakerne er på Røros 2.august og overnatter i den sjarmerende Houmbgården, midt i sentrum av verdensarv-byen. Hestene står på beite bare 100 m fra bostedet, midt i sentrum. I Røros er det duket for felles middag og du får oppleve Elden. Elden er et historisk musikkteater på Røros. Et Norsk – Svensk krigsdrama som finner sted i årene 1700 til 1721.
Opplev denne spektakulære forestillingen som tar for seg tematikk som er evig aktuell: Krig, fred, kjærlighet og drama Slegghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg i kveldstimene.

Les mer om de forskjellige tematurene på kvistli.no

Skreddersøm

Kvistli skreddersyr også opphold etter ditt ønske. Prisen kan variere ettersom hva som er bestilt. (som f.eks. spesielle ønsker om mat/ikke mat, rideruter, overnatting ute i fjellet, lengde på opphold.)

For mer informasjon og priser, besøk Kvistli Islandshester >>

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.