Søk i Aktiv i Oslo

Interkulturelt Museum

Et museum hvor du finner spennende utstillinger om innvandringshistorie, kulturmøter og fordommer. Museet har gratis inngang og holder åpent tirsdag - søndag.

Interkulturelt Museum arbeider for å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold.  I første etasje har finner du en fast utstilling som viser norsk innvandringshistorie og kulturelle endringer i det norske samfunnet. I galleriet presenteres aktuell kunst fra kunstnere med innvandrerbakgrunn.

I andre etasje finner du varierende utstillinger som presenterer kunst, kultur og tradisjoner. I tillegg arrangerer museet seminarer, konserter, foredrag mm og har til en hver tid flere vandreutstillinger på rundtur i landet.

Utstillinger

TYPISK DEM

Hva er fordommer? En utstilling som gjennom humor, konseptkunst og interaktivitet oppfordrer deg til å dele egne fordommer. En utstilling som skal gi deg forståelse hvorfor man har disse og hvilke konsekvenser det kan gi folk rundt seg.

Les mer om utstillingen.

Hasansens kjelke

Inspirert av polhelten Nansen har kunstner Sayed blandet håndverkstradisjoner og kultursymboler fra Pakistan og Norge. Resultatet: En helt unik hybrid-kjelke.

Les mer om utstillingen. 

Skolebesøk

Museumspedagogene ved Interkulturelt Museum tilbyr flere skoletilbud som er skreddersydd til lærerplane. Dette tilbudet er gratis for osloskoler.

Les mer om det her

Kjenn din by – Byvandringer

Kjenn din by er et konsept som startet allerede i 1950. Hundrevis følger byvandringene hver eneste sesong. Temaene varierer; alt fra kjente og ukjente bystrøk, via biografiske vandringer, til eldre og nyere byutviklingsprosesser og dagsaktuelle byfenomener. Du blir kjent i byen og det koster deg ingenting.

Bymuseet, Interkulturelt Museum og Arbeidermuseet tilbyr skreddersydde byvandringer hele året. De tilbyr også fire faste vandringer samt temavandringer tilpasset deg og gruppen din.

Les mer om byvandringene – og finn turen du vil delta på.

Åpningstider:
Tirsdag – søndag kl. 11–16

 

Kontakt Interkulturelt Museum

Fyll ut skjemaet under.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.