Søk i Aktiv i Oslo

Cryosauna

Cryosauna tilbyr kuldebehandling som kan styrke immunforsvaret, øke blodsirkulasjonen og gi bedret helse og ny energi.

Hva er Kryoterapi? 

Kvinner og menn har siden tidenes morgen brukt isbading som en helsefremmende rekreasjonsmetode. Kryoterapi, som i praksis betyr å eksponere kroppen for kulde, kan ses på som en videreføring av isbading.

Kryoterapi brukes videre ved smertelindring, restitusjon, for å øke metabolismen, øke oksygenopptaket, frigivning av endorfiner, og for å dempe hevelser og muskelspenninger.

Les mer om Cryosauna.

Hvorfor Kryoterapi?

 • Styrker immunforsvaret
 • Reduserer stress
 • Demper betennelse
 • Lindrer smerter ved leddlidelser

Den terapeutiske effekten av CryoSauna skyldes mobiliseringen og styrking av kroppens immunforsvar. Huden reagerer på kuldeeksponeringen ved å sende meldinger til hjernen som svarer med å aktivere de regulerende kroppsfunksjoner. Kuldeeksponeringen gir økt produksjon av beskyttende antistoffer, økt oksygeninnhold i blodet, frigjøring av anti-inflammatoriske molekyler og utskillelse av giftstoffer.Dette til sammen fører til styrking av immunforsvaret, demper betennelsesreaksjoner og reduserer stress.

Spa & skjønnhet

 • Reduserer cellulittproduksjon
 • Stimulerer vektnedgang
 • Fornyer hud
 • Bidrar til smidig og elastisk hud.

Kryoterapi stimulerer kollagenproduksjonen i dypere vev. Dette skjer ved økt blodsirkulasjon, ved påfølgende enzym- og proteinproduksjon. Kollagen er et viktig protein som blant annet bidrar til smidig og elastisk hud. I tillegg er proteinet en viktig faktor for muskler, vev, skjelett og tenner.

Sport & trening

 • Reduserer rekonvalesenstiden
 • Raskere restitusjon
 • Frigir endorfiner
 • Reduserer muskelsmerter

Primært reduseres restitusjonstiden når nedkjølt og proteinrikt blod pumpes ut til ledd, sener og muskulatur etter harde treningsøkter. Sekundært dempes muskel – og leddsmerter av samme årsak. Og sist men ikke minst frigis kroppens eget morfin – endorfinene – når kroppens forsvarsmekanismer aktiveres for å beskytte mot mer enn minus 150 graders celsius.

Her kan du lese mer om de ulike tilbudene. 

Referanser

Fredag før cryo var beina tunge som fjell, mens dagen etter cryo løp jeg 5000 meter på mølla med sykt lette bein på 19:55 uten å gå over terskel!! Og det 6 dager etter Berlin Maraton…. Tilfeldig? Neppe

– Henning Holm, PT-sjef i Evo Fitness

Jeg trodde det ville oppleves som et langt isbad, men det var ikke ubehagelig i det hele tatt. Merket tydelig effekt på forbrenningen etter 5 behandlinger. Hadde også en større mental tilstedeværelse gjennom dagen de gangene jeg var der. Dette ga mersmak.

Atle Øi, via Facebook

Jeg tar Cryo omtrent to ganger pr uke og merker at det hjelper meg å holde vekten i perioder hvor kaloriinntaket øker. I tillegg sover jeg bedre og får mer ut av treningen enn tidligere. Anbefales på det kaldeste!

Kim Jordsjø, Majorstua

 

Relaterte sider

Send melding til Cryosauna

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.