Bjerkeli Villmarksopplevelser / Tett på Naturen

Bjerkeli Villmarksopplevelser tilbyr villmarksopplevelser hele året under mottoet "tett på naturen". Hundekjøring, guidede fotturer, kløvtur med hund og sykkelopplevelser i vill norsk natur.

Tett på Naturen med Bjerkeli Villmarksopplevelser

Aktivitetene skreddersys etter dine behov, både for private og firmaer. Er dere en familie eller vennegjeng som ønsker å «gjøre noe annet», eller har dere noe å feire? Har din bedrift en eller flere ansatte som du ønsker å premiere? Bjerkeli Villmarksopplevelser har løsningen! Skal din bedrift ha seminar eller kick-off? Bjerkeli har aktivitetene som sveiser dere sammen!

Her ønsker de velkommen til en annerledes opplevelse tett på naturen!

Ringerike, Finnskogen og Valdres

Bjerkeli Villmarksopplevelser har tre baser for faste aktiviteter, eller de kan komme til deg. Hovedbasen er på Ringerike, men Bjerkeli Villmarksopplevelser holder også til på Finnskogen og i Valdres. Alle opplevelsene er i pakt med naturen, og all tilrettelegging gjøres så skånsomt som mulig.

Spennende høst på mystiske og vakre Finnskogen

Har du lyst til noen spennende dager på vakre og mystiske Finnskogen? Her i mystikkens grenseland, omspunnet av gamle sagn og myter kan du oppleve Finnskogens mystikk med gamle boplasser fra finneinvandingen på 1500-1700 tallet, vandre på stille stier eller ta livet helt med ro.

bjerkeli10

Vi kan tilby hundekjøring med vogn, kanskje vil du også ta del i det daglige hundestellet av våre 30 Alaskan huskies som bare venter på at det skal bli deres tur til kos. Det er milevis med skogsbilveier å sykle på og flere gode fiskevann i området. Kan en padletur på Rotna eller Øyersjøen friste?

Kun 10 mil fra Oslo Lufthavn Gardermoen finner du oss. Stedet ligger usjenert til på Øyermoen nær grensen til Sverige. Vi tar imot små grupper og følger de til enhver tid gjeldende anbefalinger fra myndighetene hva Covid-19 angår.  Det skal være trygt på alle måter å besøke oss.

Overnattingen skjer i lavvo som vi har innredet med stoler og bord, kan sette inn senger mot tillegg i prisen, i mindre lavvo på reinskinn og liggeunderlag eller på hemsen i «Ole-stua».

Les mer her. 

Firmaarrangement – teambuilding – event

Bjerkeli Villmarksopplevelser har eget opplegg for event for små og store grupper, kick off, team building og andre firmaarrangement.

bjerkeli11

Vinteraktiviteter

Velkommen til hundekjøring og opplevelse nær Oslo

Bli med på hundekjøring og opplevelse nær Oslo og kom tett på  naturen. Gli over snøflatene, stillheten er bare brutt av viskingen til sledemeiene og hundenes pust. Dette er hundekjøring!

Hundene vil alltid føre deg sikkert frem. Deres erfarne guide og hundekjører tar deg med på hundekjøring og eventyret du har lest eller hørt om i diverse villmarksfortellinger.

Bli med ut i naturen og få en oppplevelse med hundekjøring du aldri vil glemme! De legger opp turene etter ditt erfaringsnivå, sikkerhet på alle plan har topp prioritet.

Hvem kan være med på hundekjøring?

Nesten alle kan være med på hundekjøring. Ingen for ung og ingen for gammel. Kan du ikke kjøre selv kan du sikkert sitte i sleden eller på vogna. Dersom det er behov for spesiell tilrettelegging av helsemessige årsaker må de vite dette før booking. Du er selv ansvarlig for at de har de rette opplysninger til at de skal kunne gjøre de nødvendige tilpasninger for deg.

Halvdagstur med hundekjøring

Hundekjøring nær Oslo

Gli over snøflatene, stillheten er bare brutt av viskingen til sledemeiene og hundenes pust der vi smyger oss fremover i sledesporet. Dette er noe av det du får oppleve som hundekjører på deres halvdagstur med hundekjøring.

Etter en innføring i hva som møter deg i løpet av dagen med hundekjøring hos de er du med på å klargjøre hundene til dagens tur. Du får ett godt innblikk i hva hundekjøring består av på denne turen sammen med våre Alaskan huskies. Du kjører ditt eget hundespann eller to deler ett.

På denne turen er vi på sporet mellom to og tre timer, totalt går det med ca 3-4 timer. Avslutt gjerne turen med kos rundt ett bål og grilling.

Heldagstur med hundekjøring

På en heldagstur med hundekjøring  får du virkelig følelsen av villmarksliv og frihet i naturen. Gli over snøflatene, stillheten er bare brutt av viskingen til sledemeiene og hundenes pust. Dette er hundekjøring og villmarksliv på sitt beste!

Du er ute hele dagen, lunchen tar vi på sporet, enten under åpen himmel eller i lavvu.

Etter en gjennomgang av dagen og sjekk av bekledning og personlig utstyr, får dere utlevert hvert deres hundespann som dere er med og seler opp, kjører og steller under turen. Alt under kyndig veiledning av deres erfarne hundekjører og guide. Etter en gjennomgang av grunnleggende kjøreteknikk og teori om hundekjøring bærer det ut i naturen til en fantastisk dag ute sammen med deres Alaskan huskies.

Etter en lang dag ute med hundekjøring kan det  anbefales å avslutte med grill rundt bålet.

Introduksjonstur

En smak av hundekjøring og villmarksliv

Etter briefing får du utdelt ditt eget hundespann som du skal kjøre under turen , evt. dele med en annen kjører. Dersom dere er to på spannet bytter dere om å kjøre/sitte på. Dette er en tur som passer for de med mindre barn (anbefalt minstealder er ca. 3 år), de som har  begrenset med tid og de som vil prøve hundekjøring for første gang og vurderer langtur senere. Denne turen egner seg også ypperlig for mellomstore grupper som kan deles opp slik at en del kjører hund mens andre har annen aktivitet. Turen tar ca. en time og kan gjerne avsluttes med lunch rundt bålpanna, evt. inne i lavvo.

Bjerkeli Opplevelser kan også tilby overnattingsturer, måneskinnsturer og tur i Femundsmarka. 

Foredrag

De tilbyr foredrag om fangst og isbjørnliv på Svalbard. Kjell Reidar Hovelsrud er gjennom sine 40 år med ekspedisjonsliv på Svalbard en av de som kjenner øygruppen aller best. Han har utgitt dokumentaren Svalbard – Et eventyrlig polarliv, romanen Isbjørnliv og en spennende DVD i tre episoder, vist på NRK TV. 40 år med ekspedisjonsliv, forskning, fangst og turoperatørvirksomhet har lagt grunnlaget for foredragsvirksomhet og rådgivning for polare ekspedisjoner. Erling Kagge, Børge Ausland og en rekke andre har fått råd med på sine polare ferder fra veteranen.

For mer informasjon besøk deres nettsider. 

Sommeraktiviteter

Hundekjøring og aktiviteter om sommeren

Hundekjøring med vogn, guidet fottur, beversafari og kanopadling er noe av det vi tilbyr deg om sommeren.. Hva med noen finnskogdager på vakre og mystiske Finnskogen i rolige og enkle omgivelser? De setter sammen en passende aktivitetsmeny for bursdagsfering, firmaarrangement eller din familieferie. Alt sammen krydret med kortreist mat fra lokale leverandører.

Hundekjøring med vogn

Hundekjøring med vogn er en fartsfylt og spennende opplevelse for liten og stor. Dette passer like godt i barneselskap som på firmafest eller bursdagsfeiring. Du kjører ditt eget hundespann eller sitter trygt i en av vognene. Turer av varierende lengde og varighet, passer også ypperlig for større grupper. De kombinerer gjerne hundekjøringen med et godt måltid mat og annen aktivitet.

Beversafari på Finnskogen

Beversafari på Finnskogen er et spennende innslag under finnskogdagene dine. Beveren er en sky skapning som kan være vanskelig å få øye på, men beverhytte og resultatene av dens flittige arbeid med å felle løvtrær vil de garantert få se. Kanskje vi også høre ulv ule mens vi er ute på safari, eller er det noen av deres egne huskyer som uler?

Les mer om beversafari. 

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.