Gardsmat – når smaken, opplevelsen og historien er viktig!
Her finner du tilbydere av gårdsmat – fersk, lokalprodusert mat fra gårdsbruk.
Gårdsmat er del av en økende trend hvor mer bevisste forbrukere stiller større krav til at matproduksjonen er miljøvennlig og kvalitetssikret. Økologisk mat – eller økomat – blir stadig mer populært.
Det er også blitt mer fokus på å ta vare på gamle, norske mattradisjoner – såkalt tradisjonsmat.
Dropp fast fooden – spis slow food! Mat som ikke er masseprodusert, samt grundig tilberedt, er vanligvis mer næringsrik og sunn. Slow food er blitt en bevegelse i Norge, som en reaksjon på den raske standariserte maten. Kravene for slow food er at den skal være god, ren og rettferdig.
Både meieriprodukter, grønnsaker og kjøtt er populær gårdsmat. Når du kjøper direkte fra produsenten kan du være trygg på å få ferske kvalitetsvarer som er produsert lokalt – såkalt kortreist mat.