Søk i Aktiv i Oslo

Trolldeig

Slik lager du trolldeig

Trolldeig er morsomt å holde på med for barn og unge som voksne! Særlig rundt juletider er det en populær aktivitet for å lage julefigurer. Det er også fint mulig å lage håndavtrykk og fotavtrykk på barn med trolldeig.

Trolldeigen er perfekt for små barn. Her er det ingen giftige midler og deigen er så salt at barn ikke vil putte det inn i munnen.

Det er ganske lett å få til fine figurer og bare fantasien setter grenser. Populære figurer er pinnsvin, snømenn Nedenfor finner du en god trolldeigoppskrift og noen små tips.

LYKKE TIL!

Oppskrift på trolldeig

1 del/kopp SALT
2 deler/kopper HVETEMEL
1 del/kopp VANN
1 ss. MATOLJE

Tips

  1. Pass på å kna svært godt når du lager deigen. Trolldeigen skal være fast. Den skal ikke sige sammen. Du kan teste om den er fast nok ved å lage en rund kule. Hvis kulen fortsatt er rund etter 2-3 minutter er deigen fast nok.
  2. Trolldeig skal stekes på svak varme, rundt 80 grader! Hvor lang tid det tar å steke figurene avhenger av hvor tykke de er. Det kan ta flere timer. Du finner ut om figuren er ferdig ved å dunke med en t-skje på det tykkeste punktet. Lyden skal være hard og ikke hul.
  3. Når to deler med trolldeig settes sammen bruk litt vann. Er det store/tunge deler stikk tannpirkere i hver del og fest på hverandre.
  4. Det er morsomt å bruke hvitløkspresse til f.eks hår!

Det er morsomt å male figurene etterpå. Da bør det brukes hobbymaling eller hobbylakk. Brukes det vannmaling bør det sprayes med blank lakk over for at fargen ikke skal forsvinne.