Oslo World

Oslo
31. oktober 2017 - 05. november 2017

Oslo World Music Festival er en av Europas ledende verdensmusikkfestivaler, og går i 2017 inn i sitt 24. år. Musikkfestivalen går av stabelen fra 31.oktober til 5.november på 16 arenaer. På disse seks dagene kan du oppleve mer enn 300 artister fra hele verden, på mer enn 15 ulike scener over hele Oslo. Oslo World Music Festival er alt fra flamenco, soul og fado til elektronika, hip hop og ørkenblues.

I tillegg til festivaluken i uke 44 hvert år, har stiftelsen Oslo World ulike typer arrangement og prosjekter gjennom året, som seminarer, mottaksfestivalen VårtNabolag, Beirut & Beyond, Musikkfest Oslo, turnévirksomhet og konserter. Gjennom kvalitetsmusikk fra hele verden, bidrar Oslo World med å styrke fri kulturell utfoldelse og ytringsfrihet, og i tillegg skaper vi en arena hvor Oslos borgere møter tilreisende gjester med ulik kulturell bakgrunn og erfaring. Bli kjent med OWMFs gjennom festivalfilmen vår fra 2015:

Bakgrunn

Etter 18 år som en del av Rikskonsertene, ble Oslo World Music Festival (OWMF) høsten 2011 en selvstendig stiftelse. Festivalens formål er å drive en årlig musikkfestival med høy kunstnerisk kvalitet og samfunnsmessig brodd. Vi har en ambisjon om å nå ut til ett bredt, musikkelskende og nysgjerrig publikum. Alle er velkomne hos oss!

Festivalen har også som oppgave å utvikle ulike tiltak som styrker verdensmusikkens plass i Norge. OWMF har bevist at dette er et formål vi har lykkes med, både gjennom å løfte frem viktige saker som musikksensuren i Mali og Russland, og ved å invitere artister med hjertesaker og samfunnsbrodd.

Festivalsjef, Alexandra Archetti Stølen, ble i 2016 kåret til president i sin fjerde periode av det Europeiske Forumet for verdensmusikkfestivaler (EFWMF) som består av 57 medlemsfestivaler fra 31 land. Dette vervet har knyttet vår festival nærmere mange store festivaler og byer i hele verden. Vi ser på det som en stor verdi også for promoteringen av Oslo som en viktig kulturhovedstad i Europa.

I dag fremstår festivalen som den fremste verdensmusikkfestivalen – ikke bare i Norge, men i Norden og Europa. Festivalen ble blant annet i 2016, for syvende år på rad, kåret til å være blant de 25 beste internasjonale festivalene i verden av det britiske musikkmagasinet Songlines

Oslo

Adresse

Oslo