Mat og drikke i Oslo og Akershus

Finn kurs, happenings og alt som er aktuelt innen mat og drikke på Aktiv I Oslo.no!

 

Er du på utkikk etter restauranter i Oslo og Akershus? Se vår store oversikt her >>

Arrangementer

  • lørdag
    12:00

    Påskelunsj i sola

    Asia Aker Brygge gleder seg til sol og påske på uteserveringen. Her får du en digg påskelunsj med bobler inkludert.
    ASIA Aker Brygge
  • lørdag
    16:00

    BA53 holder åpent i påsken

    BA 53 holder åpent hele påsken bortsett fra søndag 21.04. BA 53 et innbydende restauranthus i historiske Bygdøy Allé på Frogner i Oslo. Her finner du restaurant, bar, uteservering og flotte Chambre Séparée.
    BA 53
  • tirsdag
    17:00

    Matkurs: Franske smaker

    På dette kurset jobbes det med råvarer og teknikker sentrale i fransk mat - som bla. bouillabaisse, andeconfit og crème brulée.
    Kulinarisk Akademi - Sagene
  • onsdag
    17:00

    Sauser til selskap

    En god saus er noe av det viktigste i et måltid, det er den som løfter retten og råvarene mot himmelen. Kokkene til Kulinarisk Akademi lærer deg å lage de perfekte sausene som gjerne serveres ved spesielle anledninger.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • lørdag

    Bondens Marked Birkelunden

    Bli med på vårens marked i Birkelunden!
    Bondens Marked
  • lørdag
    11:00

    To generasjoner

    Først blir det en liten aktivitet der barna får testet smaksløkene. Så får deltakerne leke seg med pastamaskinen og lage en deilig pastarett, samt egen pasta til å ta med hjem.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • lørdag
    17:00

    Ølsmaking 90 minutter

    Bli bedre kjent med øl når Ølakademiet ønsker velkommen til ølsmaking i Ølakademiets ølkjeller i Oslo.
    Ølakademiet
  • tirsdag
    17:00

    Matkurs: Italienske smaker

    På dette kurset jobbes det med retter og teknikker som har fått signaturstatus i italiensk mat - som pasta og risotto.
    Kulinarisk Akademi - Sagene
  • torsdag
    17:00

    Kurs: Street food vol.2

    Dere er selv med og tilbereder kveldens meny som er Tiradito(Peru), Arepas med bønner (Venezuela), Gỏi tai heo (griseøresalat fra Vietnam), Soto Bewati(Indonesia), og sist, men ikke minst Marquasitas (Mexico) til dessert.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • fredag
    17:00

    Boblende middag

    På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Dere blir servert flere ulike musserende vin med tilhørende kunnskap.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • lørdag
    09:00

    Bondens Marked Vinkelplassen

    Bondens marked er i år del av Markedsdagen i Bogstadveien.
    Vinkelplassen
  • lørdag
    13:00

    Biff og bayer lunsj

    Kurset starter med en demonstrasjon der du får forklart forskjellen på ulike stykningsdeler av storfe og tilberedningsmetoder. Du får kunnskap om fire ulike stykningsdeler som kan kjøpes i butikken, entrecôte, indrefilet, mørbrad og høyrygg, altså tre filetstykker og en til langtidssteking.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • onsdag
    17:30

    Ølsmaking: Temasmaking IPA

    Bli bedre kjent med øl når Ølakademiet ønsker velkommen til ølsmaking i Ølakademiets ølkjeller i Oslo.
    Ølakademiet
  • lørdag
    10:00

    Bondens Marked Asker

    Moteshow og 17.mai-marked med Bondens Marked i Asker.
    Bondens Marked
  • lørdag
    10:00

    Bondens Marked Kolbotn

    Bli med på 17. mai marked i Kolbotn!
    Kolbotn Torg
  • mandag
    17:30

    Lær å lage saus som de profesjonelle

    Du kan også bli en mester med saus og imponere alle rundt middagsbordet. Norges ledende kokker påtar seg oppgaven som dine læremestere.
    Bølgen & Moi Tjuvholmen
  • tirsdag
    17:30

    Lær å lage perfekt sjømat

    De proffe kokkene på Bølgen & Moi Tjuvholmen lærer deg alle triksene slik at sjømaten blir perfekt og du blir en helt rundt middagsbordet.
    Bølgen & Moi Tjuvholmen
  • lørdag
    10:00

    Bondens marked Lillestrøm

    Bli med på vårens marked på torvet i Lillestøm!
    Lillestrøm Torv
  • lørdag
    10:00

    Bondens Marked Vinkelplassen

    Bli med på Bondens Marked og finn kortreist mat!
    Vinkelplassen
  • lørdag
    13:00

    Biff og bayer lunsj

    Kurset starter med en demonstrasjon der vi forklarer forskjellen på ulike stykningsdeler av storfe og tilberedningsmetoder. Du får kunnskap om fire ulike stykningsdeler som kan kjøpes i butikken, entrecôte, indrefilet, mørbrad og høyrygg, altså tre filetstykker og en til langtidssteking.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • søndag
    11:00

    Bondens Marked i Botanisk Hage

    Bli med på til forsommerens marked i Botanisk Hage
    Botanisk hage
  • tirsdag
    17:00

    Franske smaker

    På dette kurset jobbes det med råvarer og teknikker sentrale i fransk mat - som bla. bouillabaisse, andeconfit og clafoutis. Med respekt for de beste råvarer og godt håndverk er med god grunn at det franske kjøkkenet er et av de klassiske verdenskjøkken.
    Kulinarisk Akademi - Sagene
  • lørdag
    11:00

    To generasjoner

    Først blir det en liten aktivitet der barna får testet smaksløkene. Deretter utforsker store og små pastamaskinen og lager en deilig pastarett, samt din egen pasta til å ta med hjem.
    Kulinarisk Akademi - Mathallen
  • lørdag
    10:00

    Bondens Marked Vinkelplassen

    Bli med på siste marked før sommerferien.