Arrangementet er fullført.

Vinterferien på Teknisk museum hovedbilde
torsdag 
11:00
Teknisk museum

Vinterferien på Teknisk museum

Byferie trenger slett ikke være kjedelig. Teknisk museum er åpent hele vinterferien.

VINTERFERIEN, 18. – 22. februar

11.00 VITEN FOR LITEN: Vi tegner FOLK
Bli med på et tegneverksted der vi tegner hodeskaller og snakker om hva forskning på mennesker betyr.
Passer for barn fra seks år. Møt opp i FOLK. Se 208 i kartet.

11.30 – 13.303D-PRINTING OG DESIGN
NB ikke 20. februar!
Design ditt eget 3D-objekt ved hjelp av programmering. Hva vil du lage? En sjakkbrikke? Bil? Hus? Få kyndig veiledning av museets 3D-eksperter. Etter man har laget en vellykket kode av sitt design, så kan alle som delta få 3D-printe modellen sin som kan tas med hjem! Passer for barn fra 12 år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Aktiviteten setter ingen krav til forkunnskaper, men det kan lønne seg å være komfortabel med bruk av pc.

12.00 – 13.30 AUTOMATA-VERKSTED
Design dine egne mekaniske skulpturer som kan bevege seg opp, ned eller til siden av kjente materialer som papp, sugerør og blomsterpinner. Passer for barn fra 8 år eller som en familieaktivitet. Møt opp i Teknoteket Makerspace. Se etter 112 i kartet.

13.00 VITENSHOW
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappa fra kafeen.

13.30 GAMLE FLY
Futt og fart i luftrommet med våre franske fly og flyvende farkoster. Bli med på en morsom og lærerik omvisning om luftfart gjennom nesten 150 år. Passer for familier. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.15 BETONGSTØPERIET
Et moderne samfunn trenger betong til bruer, bygninger, kaier, tunneler og oljeplattformer. Bli med og utforsk hvordan betong fungerer og støp bokstøtter, telysholdere eller vaser i betong. Passer for barn fra 10 år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 – 15.00 LEGO WeDO
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass.
Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

Relaterte saker

Eventbilde: Tumble in the Jungle
lørdag
12:00

Tumble in the Jungle

Fart, humør og mange opplevelser venter den som blir med på Tumble in the Jungle. En samlende forestilling for alle barn!

Eventbilde: Snekring av vinterhus
søndag
12:00

Snekring av vinterhus

Her kan du bygge ditt eget overvintringshjem på Lilløyplassen, for å hjelpe insekter som marihøner og gulløyer med å komme seg gjennom vinteren!

Eventbilde: Egal teater presenterer Ronja Røverdatter
søndag
13:00

Egal teater presenterer Ronja Røverdatter

Egal teater presenterer Ronja Røverdatter Astrid Lindgren klassikeren som har fascinert mange generasjoner barn som er basert på Astrid Lindgrens siste bok.