Arrangementet er fullført.

Vinterferien på Teknisk museum hovedbilde
torsdag 
11:00
Teknisk museum

Vinterferien på Teknisk museum

Byferie trenger slett ikke være kjedelig. Teknisk museum er åpent hele vinterferien.

VINTERFERIEN, 18. – 22. februar

11.00 VITEN FOR LITEN: Vi tegner FOLK
Bli med på et tegneverksted der vi tegner hodeskaller og snakker om hva forskning på mennesker betyr.
Passer for barn fra seks år. Møt opp i FOLK. Se 208 i kartet.

11.30 – 13.303D-PRINTING OG DESIGN
NB ikke 20. februar!
Design ditt eget 3D-objekt ved hjelp av programmering. Hva vil du lage? En sjakkbrikke? Bil? Hus? Få kyndig veiledning av museets 3D-eksperter. Etter man har laget en vellykket kode av sitt design, så kan alle som delta få 3D-printe modellen sin som kan tas med hjem! Passer for barn fra 12 år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Aktiviteten setter ingen krav til forkunnskaper, men det kan lønne seg å være komfortabel med bruk av pc.

12.00 – 13.30 AUTOMATA-VERKSTED
Design dine egne mekaniske skulpturer som kan bevege seg opp, ned eller til siden av kjente materialer som papp, sugerør og blomsterpinner. Passer for barn fra 8 år eller som en familieaktivitet. Møt opp i Teknoteket Makerspace. Se etter 112 i kartet.

13.00 VITENSHOW
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappa fra kafeen.

13.30 GAMLE FLY
Futt og fart i luftrommet med våre franske fly og flyvende farkoster. Bli med på en morsom og lærerik omvisning om luftfart gjennom nesten 150 år. Passer for familier. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.15 BETONGSTØPERIET
Et moderne samfunn trenger betong til bruer, bygninger, kaier, tunneler og oljeplattformer. Bli med og utforsk hvordan betong fungerer og støp bokstøtter, telysholdere eller vaser i betong. Passer for barn fra 10 år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

14.00 – 15.00 LEGO WeDO
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass.
Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

Relaterte saker

Eventbilde: Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet
onsdag

Utstillingen Dyr i byen på Bymuseet

Utstillingen viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum
torsdag

«Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!