Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Vinterferien på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 
Norsk Teknisk Museum

Vinterferien på Teknisk museum

Aktivitetsprogram for hele familien i vinterferien fra 18. – 26. februar

Se mer og planlegg besøket.

Kl.10.30–10.40 – Micro:bit-konsert
Hør verdens første micro:bit-orkester spille! Åpent for alle. Møt opp i Teknolab i Vitensenteret i 1. et.

Kl.11.00–13.00 – Sandskriver
En ball setter spor etter seg i sanden. Lag algoritmisk kunst ved blokkbasert programmering. Passer fra ti år. Drop-in i Teknolab i Vitensenteret i 1. et.

Kl.12.00, 14.00 og 16.00 – Modelljernbanen
Vi starter en av museets modelljernbaner. Følg med på tog og karuseller som beveger seg! Kanskje finner du Superman og Batman? Modelljernbanen finner du ved vannhjulet i museets 3. et. Du kan ta trappa opp fra resepsjonen.

Kl.12.00–12.30 – Planetariet
En fortellerstund om stjerner, planeter og historier om stjernebildene. Passer fra syv år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i foajéen.

Kl.12.00–13.00 – AI-klistremerke
Lag ditt eget unike katteklistermerke ved hjelp av kunstig intelligens! Passer for barn fra 8 år i følge med voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i foajéen.

Kl.13.00–13.30 – Planetariet
En fortellerstund om stjerner, planeter og historier om stjernebildene. Passer fra syv år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i foajéen.

Kl.13.00–13.40 – Vitenshow
Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kaféen.

Kl.14.00–14.45 – Oppfinnerverksted
Hvordan ser brillene til en rotete spion ut i fremtiden? Eller mikrofonen til en glemsk magiker? Vi løser problemer med dine byggverk! Passer for barn fra 6 år i følge med voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i foajeen.

Kl.15.00–16.00 – YouTube – fabrikk for oppfyllelser?
Ta på deg VR-briller og opplev nettsidene Wikipedia og YouTube som 3D-landskap. Hvorfor viser kunstnerne Amelie og Boris oss nettsidene på denne måten? Aldersgrense 13 år. Drop-in, møt opp i tele- og datautstillingen I/O i 4. et.

Kl.15.00–15.10 – Micro:bit-konsert
Hør verdens første micro:bit-orkester spille! Åpent for alle. Møt opp i Teknolab i Vitensenteret i 1. et.

Hele dagen:
Temaløyper og åpent Pusterom i utstillingen Liv og død.

Foto: Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Oppdag havet-utstilling
søndag
00:00

Oppdag havet-utstilling

En utstilling som må oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet.

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
søndag
00:00

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Runderidning for barn hos EKT
søndag
00:00

Runderidning for barn hos EKT

Runderidning er ponniridning for barn fra 1 til 12 år. Runderidningen foregår i en egen arena hvor ponniene leies en runde med leier fra EKT.