Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Vinsmaking: Smaken av Syd-Frankrike hovedbilde
torsdag 
19:00
Barcode Street Food

Vinsmaking: Smaken av Syd-Frankrike

Når vi tenker på musserende vin fra Frankrike, går hjernen lynraskt til Champagne; regionen i Nord-Øst-Frankrike har i hundrevis av år erklært seg som fødestedet til musserende vin. Joda, andre land har også laget vin med bobler, men det er i Champagne begrepet «tradisjonell metode» ble skapt.

Historikere har oppdaget at den boblende eliksiren først ble skapt av benediktinerne ved Abbey Saint-Hilaire i nærheten av Carcassonne, Syd-Frankrike i 1531, altså 166 år før den franske munken Dom Perignon visstnok skal ha «funnet opp» Champagne. Dette gjør Blanquette de Limoux til den første musserende vinen i Frankrike, kanskje til og med i verden?

Denne kvelden skal dere få lære mer om hvorfor Languedoc-Roussillon skiller seg ut fra resten av Frankrike, hvilke kvalitetsprodusenter som utmerker seg og hvordan et område med rik variasjon i terroir, pålitelig modning av druer og små landeiendommer kan by på så mange prisgunstige kvalitetsviner.

Les mer om vinsmakingen her.

Det er flere grunner til å bli bedre kjent med Syd-Frankrike. Fantastisk klima, varme strender, avslappet atmosfære og det er få steder i Frankrike hvor druene har så gode betingelser som i Languedoc-Roussillon. Likevel er det bare de siste førti årene hvor vinkvaliteten for alvor har manifestert seg.

Morten Børresen har jobbet med vin og god drikke i 15 år. Han er utdannet ved Norsk Vinfagskole for ti år siden, og har flere års erfaring som vinkelner, hovmester og barsjef i Oslo.

Inngang koster 275 kr, og inkluderer smaking.

Dette arrangementet inngår i en serie smakinger, med ulike temaer hver gang.

Les mer om Barcode Street Food her.

Relaterte saker

Eventbilde: Pastakurs
tirsdag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Kjenn din by: Arkitekturvandring på Fagerborg og Marienlyst
tirsdag
18:00

Kjenn din by: Arkitekturvandring på Fagerborg og Marienlyst

Fra storgårdskvartalene på Majorstuen, via Marienlysts lamellbebyggelse og vakre funkisarkitektur, til NRK og jubilanten Jessenløkken – se områdene gjennom byantikvarens blikk.

Eventbilde: Boblende middag / lunsj
onsdag
17:00

Boblende middag / lunsj

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblene kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.