Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

En fortelling om dronning Margrete og hennes samtid hovedbilde
onsdag 
Akershus Festning

En fortelling om dronning Margrete og hennes samtid

I anledning storfilmen “Margrete den første” åpner Akershus festning portene og ønsker velkommen til utstilling om dronningen som samlet Norden til ett rike – en tematikk med paralleller til dagens verdenssituasjon.

Dronning Margrete I var den mektigste kvinnen i nordisk middelalder.

I Besøkssenterets nye utstilling fortelles den spennende historien om hvordan Margrete brukte sin enestående politiske begavelse og kløkt til å samle Danmark, Norge og Sverige til et rike, og om hvordan livet på en kongeborg som Akershus var i middelalderen.

Der filmen forteller om en episode i Dronning Margretes liv, formidler utstillingen historien om Prinsesse Margrete som ble norsk dronning 10 år gammel i 1363 og bodde på Akershus slott, til hun samlet de nordiske landene i en union i Kalmar i 1397.

Koblingene til Oslo og Akershus er opplagte, og de lange linjene kan trekkes til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra som vil bli den første kvinnelige regenten i Norge etter Dronning Margrete I.

Kostymer og gjenstander fra kinofilmen “Margrete den første” er utlånt fra SFStudios og vil stå utstilt i hele utstillingsperioden. En spesiallaget 3D-modell av middelalderborgen Akershus står også utstilt.

Utstillingen er et samarbeid mellom Foreningen Norden, Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur, Besøkssentret ved Akershus festning og Stiftelsen Sat Sapienti.

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i mexikanske tacos
tirsdag
17:00

Kurs i mexikanske tacos

Lag taco som i Mexico! Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.

Eventbilde: Musikk-bingo med «Singing at the disco» – 90s Edition
tirsdag
19:00

Musikk-bingo med «Singing at the disco» – 90s Edition

Denne kvelden tar Singing at the disco tidsmaskinen til det fantastiske 90-tallet!! De lager en liste full av låter du kan synge med på, og vil skåle deg og dine gjennom en minnerik kveld.

Eventbilde: Oslo Humorfest
onsdag
00:00

Oslo Humorfest

Oslo Humorfest er tilbake – nå som winter edition!