Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

En fortelling om dronning Margrete og hennes samtid hovedbilde
onsdag 
Akershus Festning

En fortelling om dronning Margrete og hennes samtid

I anledning storfilmen “Margrete den første” åpner Akershus festning portene og ønsker velkommen til utstilling om dronningen som samlet Norden til ett rike – en tematikk med paralleller til dagens verdenssituasjon.

Dronning Margrete I var den mektigste kvinnen i nordisk middelalder.

I Besøkssenterets nye utstilling fortelles den spennende historien om hvordan Margrete brukte sin enestående politiske begavelse og kløkt til å samle Danmark, Norge og Sverige til et rike, og om hvordan livet på en kongeborg som Akershus var i middelalderen.

Der filmen forteller om en episode i Dronning Margretes liv, formidler utstillingen historien om Prinsesse Margrete som ble norsk dronning 10 år gammel i 1363 og bodde på Akershus slott, til hun samlet de nordiske landene i en union i Kalmar i 1397.

Koblingene til Oslo og Akershus er opplagte, og de lange linjene kan trekkes til H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra som vil bli den første kvinnelige regenten i Norge etter Dronning Margrete I.

Kostymer og gjenstander fra kinofilmen “Margrete den første” er utlånt fra SFStudios og vil stå utstilt i hele utstillingsperioden. En spesiallaget 3D-modell av middelalderborgen Akershus står også utstilt.

Utstillingen er et samarbeid mellom Foreningen Norden, Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur, Besøkssentret ved Akershus festning og Stiftelsen Sat Sapienti.

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!

Eventbilde: Forvandlingens kunst – Teatermuseet
tirsdag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.