Arrangementet er fullført.

Utstilling på MESH hovedbilde
mandag 
10:00
Mesh

Utstilling på MESH

ntso

Ambassaden for De forente arabiske emirater og Avdelingen for offentlighet og kultur (OPCD) ønsker deg velkommen til utstillingen som hyller over 40 år med samarbeid og kulturutveksling mellom Norge og Emiratene.

Med Sjømannskirken i Dubai som utgangspunkt dokumenterer utstillingen sosiale og kulturelle bånd mellom Norge og De forente arabiske emirater. Gjennom foto, video, annet historisk materiale og kunst får besøkende et innblikk i Sjømannskirkens historie og daglige drift, og hvordan den bidrar til økt forståelse og samarbeid mellom nordmenn og innbyggere i Emiratene.

Sjømannskirken i Dubai åpnet i 1976 som en av de første kirkene i regionen. Den ble raskt en døråpner for samarbeid, kulturutveksling og næringsliv. I dag er De forente arabiske emirater Norges største handelspartner blant Gulflandene. Kanskje ikke rart at stadig flere nordmenn finner veien dit.

En Sjømannskirke i øde ørken ble fort historie. I dag er den en del av den moderne byen Dubai, – et møtested mellom Østen og Vesten. Men i byen, som har utviklet seg i et rasende tempo, har trehusene i alle år stått støtt. Det har de klart i kraft av gode relasjoner mellom norske bedrifter og lokale myndigheter.

Vi vil fortelle historien som startet i ørkenen for over 40 år siden, vise hvordan samarbeidet har utviklet seg og sørge for at det er styrket for fremtiden.

Utstillingen holder åpent på MESH fra 12. november til 26. november.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 08.00-23.00
Lørdag – søndag: 11.00-16.00

Relaterte saker

Eventbilde: Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
fredag

Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet.