Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Tranen og Selen hovedbilde
søndag 
12:00
Sentralen

Tranen og Selen

Tranen og Selen er en fortellerforestilling med et japansk og et norsk eventyr. Du møter en trane, en stor vakker fugl, som blir til en kvinnen Yuki og du møter Sirin som er en sel som har lagt fra seg selskinnet sitt på stranden og synger så vakkert ute i vannet. Når hun kommer tilbake, er ikke selskinnet der …

Med sang, dans og fortelling skapes en unik verden for publikum. Fortalt av danser og vokalist Seshen fra Japan og fortellerkunstner Tiril Bryn fra Norge.

En familieforestilling fra 4-99 år.

Finn arrangementet på facebook her >>

Kjøp billetter her >>

Vi er inspirert av den japanske filmskaperen Hayao Miyasaki og hans tegnefilmunivers. Det som inspirerer oss er blandingen av ro, skjønnhet og historier med mytiske elementer som hentet fra den rike japanske kulturarven. Filmene forteller historier som er for barn, men kan kjennes like viktige for voksne. De vever samtidsfortellinger, mytiske historier og skikkelser og et budskap – ofte knyttet til naturen. Å ære naturen er viktig i japansk kultur. Alt dette er inspirasjonskilder for oss i vårt arbeid. Det er som om eventyr og myter på sitt beste kan skape en sterk følelse av at livet har dypere dimensjoner, at det finnes uforklarlige, mystiske sammenhenger, at det finnes spor…

Forestillingen er produsert i samarbeid med Akershus DKS.

Seshen har lenge jobbet med en konsertserie kalt Nature speaks.
In ancient time, music, dance, poetry, story telling and visual didn’t have any separate names. They existed inseparably as one, and it was called,“art.”
It existed for us to acknowledge and honor nature, within and without us.
Hennes mangeårige studier av natur og et kunstnerisk musikalsk uttrykk tar vi med oss inn i arbeidet med denne forestillingen sammen med elementer fra japansk kultur, sang og språk.

Tiril Bryn jobber som forteller og undersøker i sitt arbeid hvordan tradisjonsfortellinger kan brukes i samtidige kunstneriske uttrykk. Hun har også en master i kulturhistorie hvor hun sammenlignet japanske og norske eventyr. Hun er opptatt av hvordan folkekulturen både er universell og lokalt forankret på samme tid. Og som trærne har den dype røtter.

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning i geologiske utstillinger
tirsdag
12:30

Babyomvisning i geologiske utstillinger

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i geologiske utstillinger.

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Malekurs for barn og unge
onsdag
17:00

Malekurs for barn og unge

Har du et kreativt barn? Oslo Kulturfabrikk holder et fem-ukers kurs i akvarellmaling for barn og unge som liker å tegne og som er nysgjerrige på maling.