Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

These birds are flying to the North hovedbilde
onsdag 
Bærum Kulturhus

These birds are flying to the North

Utstilling – Møt Antwerpen

Et unikt installasjonskunstprosjekt hvor digitale fugler skaper nytt tonespråk i møte med kulturhusets gjester.

Den flamske komponisten/kunstneren Serge Verstockt og kollektivet ChampdAction med et helt unikt installasjonskunstprosjekt i Bærum Kulturhus: «These birds are flying to the north» – rundt 70 mekaniske fugler som gjennom sin digitale sang skaper et nytt tonespråk.

I dette modulære installasjonsprosjektet har Serge Verstockt i Bærum Kulturhus’ tak hengt opp ikke mindre enn 70 mekaniske fugler i bur. Disse fuglene er ikke bare statisk veggpryd – de digitale fjærkledde små vesenene tar til seg lyden i rommet og svarer med vakker sang. Dette er et installasjonskunstprosjekt i kontinuerlig utvikling og som i løpet av sin levetid vokser sammen med kulturhuset og dets publikum.

«These birds are flying to the north» hadde sin premiere I 2013, og på mange måter kommer verket nå hjem. Som tittelen uttrykker det, fuglene flyr mot nord og lengre nord en Sandvika kommer de nok ikke med det første. Dette er så betydningsfullt for kunstneren at et tv-team tar turen fra Belgia for å dokumentere at Verstockts fugler endelig har nådd de nordlige breddegrader.

ChampdAction er en belgisk innovativ produksjonsplattform og ensemble som fokuserer på musikkprosjekter i et bredt spekter av uttrykksformer. ChampdAction tar for seg spenning skapt mellom kultur, teknologi og samfunn og skaper nye kunstneriske svar i denne diskursen.

Komponist og kunstner Serge Verstockt grunnla ChampdAction i 1987 og har gjennom sin fire tiår lange karriere kuratert en rekke store kunstprosjekter som «Hold Your Horses – Grand Opera de Trash», «Pianola», «Canticum Canticorum» og skrevet musikk til verker som Jan Fabre/Troubleyns «Requiem für eine Metamorphose».

Relaterte saker

Eventbilde: Barnesøndag: Juleverksted
søndag
11:30

Barnesøndag: Juleverksted

Bli med på et litt annerledes juleverksted hvor du kan lage julepynt og julekort inspirert av riktig, riktig gamle dager.

Eventbilde: Gull verdt – når mynter blir historie
tirsdag
00:00

Gull verdt – når mynter blir historie

Gull er makt – gull gir ære. Gjennom å utgi gullmynter, har herskere gjennom 2600 år gjort det mulig å møtes og utveksle verdier i tillit. Enkeltpersoners bragder lever videre gjennom ærestegn i gull.

Eventbilde: Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse
tirsdag
17:00

Felix Gonzalez-Torres – Mellom oppløsing og ivaretakelse

I dette foredraget tar Øystein Ustvedt for seg Gonzalez-Torres’ karakteristiske bruk av vanlige, hverdagslige objekter, ofte knyttet til tap og sorgarbeid, og om hvordan omgivelsene og betrakteren trekkes inn som aktive aktører i flere av hans verker.