Arrangementet er fullført.

Temaforedrag – pirater på norskekysten hovedbilde
søndag 

Temaforedrag – pirater på norskekysten

SjfolkstraffesOlausMagnus1555

Norsk Maritimt Museum 19. april 2015

Har du hørt om Fetaljebrødrene og Klaus Størtebeker? Eller hva med Jan Mendoza, den spanske fribytterkapteinen som møtte sin skjebne i det høye nord?

Felles for sjøfolkene og sjørøverne man møter her, er at de var aktive i norske farvann fra den sene middelalderen og til et stykke inn på 1600-tallet. Her er det snakk om faktiske personer som har herjet på havene, og ikke skikkelser fra film eller litteratur. Det kunne være kort vei fra å være sjømann til å bli sjørøver, og dette var også et organisert virkemiddel i krigføringen mellom stater og forbund. Belønningen kunne være høy, men veien til galgen kort og samtidig pinefull. 

Foredraget er ved arkeolog Dag Nævestad. Han har arbeidet ved Norsk Maritimt Museum i en årrekke, og var blant mange ting ung deltaker ved funnet av Tordeskiolds fregatt «Lossen» på 1960-tallet. Nævestads forerag kombineres med en omvisning i museets nyeste basisutstilling «Til sjøs!». I utstillingen, som dekker norske sjøfolks historie fra vikingene til dagens mannskaper, møter publikum også en av 1400-tallets sjørøvere. 

Oppstart kl 14.00 i Auditoriet (Supervideografen).

Ordinær inngangsbillett gjelder.

Se mer på Norsk Maritimt Museum sine nettsider.

Relaterte saker

Eventbilde: Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballetten
mandag
19:30

Svanesjøen – Den Russiske Nasjonalballetten

Pjotr I. Tjajkovskijs nydelige musikk, medrivende dans, en eventyrlig handling samt fantastiske kostymer og scenografi venter tilskuerne og gjør denne oppførelse til en fasinerende opplevelse.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
19:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.

Eventbilde: JERSEY BOYS på Chateau Neuf
torsdag

JERSEY BOYS på Chateau Neuf

Hold deg fast og rydd plass i kalenderen! Jersey Boys kommer til å ta Norge med storm og har Norgespremiere 27. januar 2022! «De hadde et særpreg, en attityd og et grep som ingen andre.»