Søk i Aktiv i Oslo

Teleutstillingen feirer 25 år hovedbilde

Teleutstillingen feirer 25 år

Sent på Museet: Teleutstillingen feirer 20 år

Konsert, utstillingsåpning, pub-quiz, stand-up, kjemishow, såpeboblekunst og fri utforskning i alle museets utstillinger og Vitensenteret er noe av det du kan oppleve.

Vi feirer Teleutstillingens 25-årsjubileum. 18-årsgrense. 

TELEUTSTILLINGEN FEIRER 25 ÅR PÅ KJELSÅS: 
LIVE: FJORDEN BABY! 
Vi venter oss elektrisk stemning i Musikkmaskinutstillingen når Fjorden Baby!, Loddefjord-bandet som startet den nye Bergensbølgen, serverer sin poetisk vakre rock stinn av tenning, tristesse og humor. Stikkord: dub, punk, synthpop, nyveiv. 

Utstillingsåpning: RIKS – SAMTALE I FIN FORM
Vel verdt å få med seg både åpningsarrangementet og oppleve den nye utstillingen som lages i forbindelse med telefonkioskens 80 års-jubileum og ikonstatus i samfunnet.
Den røde telefonkiosken har gjennom 80 år vært Norges mest fullkomne funkisbygning, og den har stor verdi som del av vår felles estetiske og historiske bevissthet.
Likevel står telefonkiosken i fare for å miste det mest grunnleggende prinsippet ved funksjonalismen: Et likeverdig forhold mellom form og funksjon!
Selv om alle i Norge har et forhold til telefonkiosken, er det stadig færre som bruker den. 
Med denne utstillingen ønsker vi å pirre både barn og voksne til å tenke ut nye, spennende bruksområder for designikonet, til nytte og glede for kommende generasjoner.
Prosjektet er initiert av Telemuseet og utformes av tekstilkunstner Mona Strand og kurator Hege O`Wiidt. 

STAND UP: CHRISTER TORJUSSEN 
En av Norges fremste komikere prisbelønte Christer Torjussen (Komiprisen og Stå-opp-prisen) står for latterkulene denne kvelden. For anledningen retter han skytset mot vår omgang med teleteknologi, samlivet mellom menn og kvinner og fuktige turer på byen. Kjapt og slagferdig fyrer han løs, og det er ingen som får gjennomgå så mye som han selv. 

FOLGEN, LECTURE PERFORMANCE – MICHELLE TERAN 
Den prisbelønt kanadiske kunstneren Michelle Teran følger etter folk gjennom Berlin via de sporene de har lagt igjen etter seg i det offentlige rommet – på Youtube. Kombinert med sin egen live fortelling lager hun et multimedialt landskap over Berlin, og byen blir et sted som oppleves gjennom en annens fortelling – vi går Berlin i andres sko. Historiene i performancen er skapt av hovedpersonene, de som står bak videoene, og danner til sammen et radiodrama for det 21. århundre. 

FARVEL TIL FASTTELEFONEN
Fagfolk på Telemuseet plukker fram klenodier fra magasinet til denne miniutstillingen for kvelden med fasttelefoner fra 1890 til i dag. 

WORKSHOPS
Lo-fi høyttalerbygging – lag din egen høyttaler eller hodetelefoner av de enkleste materialer. 
Kabelaktig blir fabelaktig – Mona Strand, en av utviklerne bak den nye utstillingen i Telemuseet leder denne workshopen, hvor historisk teleavfall skal omskapes til vakre smykker og gjenstander. 

MED MER
Så byr vi som vanlig på pub quiz med mangeårig norgesmester Christian Flermoe, servering fra flere barer, såpebobleshow, kjemishow, jubileumsomvisning og Teknisk Museums fantastiske hovedutstilling Mind Gap! 

REIS TIL MUSEET
Reis kollektivt til museet. Gjøvikbanen bruker under 15 minutter fra Oslo S før det stopper på museet. Planlegg reisen her med Ruter. 

PRIS
Ordinær kr 100, studenter kr 50, Telenoransatte gratis 

OM
SENT har blitt et av Oslos mest nyskapende utetilbud siden starten i 2009! Norsk Teknisk Museum og Telemuseet står bak arrangementet. Hundrevis av voksne, studenter, vennegjenger og nabolag har gjenoppdaget Teknisk museum og Telemuseet. De har fått fantastiske konserter, vitenshow, quiz og museumsmoro med på kjøpet. La ikke neste sjanse gå fra deg! 

Velkommen til fest på museet!

Relaterte saker

Eventbilde: Paint’n Sip i Bakhagen til PINPIN
torsdag
17:30

Paint’n Sip i Bakhagen til PINPIN

Be med deg venner, familie og daten på en kreativ kveld utenom det vanlige!

Eventbilde: OnklP på Bysommer
torsdag
21:00

OnklP på Bysommer

OnklP er tilbake! Og denne gangen gjør han det på egen hånd. Når den evig energiske OnklP tar scenen igjen, er det med dedikerte fans fra alle generasjoner i publikum.

Eventbilde: The Well Summer Club
fredag
00:00

The Well Summer Club

Ser du etter et flott sted å slappe av, sole deg, bade, spise, drikke og bare ha det bra i sommer? Opplev herlig beach club-stemning på The Well, bare 15 minutter fra Oslo.