Arrangementet er fullført.

TELEMANN I PARIS hovedbilde
onsdag 
19:00
Oslo Ladegård

TELEMANN I PARIS

ntso

Astrid Kirschner (fiolin), Irene Klein (gambe), Thomas Boysen (theorbe) og Hans Olav Gorset (fløyte) har en ting felles: kjærlighet til den tyske barokk-komponisten Georg Philipp Telemann (1681–1767). I sin samtid var han mer berømt enn selveste J.S. Bach. Han spilte nesten alle slags instrumenter og skrev velklingende musikk for amatører og profesjonelle, musikk som var høyt verdsatt av både «Kenner» og «Liebhaber», som det het den gang.

Allerede ti år gammel skrev han sin første opera, og han endte som kirkemusiker og operasjef i Hamburg. Dessuten skal han ha vært en usedvanlig hyggelig og omgjengelig mann som elsket blomster og korresponderte med bl.a. Händel. Han komponerte over 1000 kirkekantater og hundrevis av konserter og sonater i alle stilarter, men i hans tre selvbiografier fremgår det at han var aller mest stolt av sine triosonater og kvartetter. Det er denne utsøkte kammermusikken som presenteres med tidstypiske instrumenter i kveld.

Selv om Telemann ikke reiste så mye, var musikken hans utbredt i hele Europa. Men én viktig reise til Paris gjennomførte han, og i kofferten hadde han med seg de såkalte «Pariserkvartetter», som han skrev for fløyte, fiolin, viola da gamba og generalbass. Vi vet at Frankrikes ypperste virtuoser, fløytisten Blavet, fiolinisten Guignon, gambisten Forqueray og cellisten Eduoard fremførte kvartettene i Paris i 1737, kanskje sammen med Telemann selv ved cembaloet.

Musikerne er alle topputøvere på sine instrumenter, og spiller i norske orkestre som Operaorkestret og Barokkanerne, og i utenlandske ensembler som Freiburger Barockorchester, Collegium Vocale Gent og La Poème Harmonique.

Billetter kr. 200 / 150

Kjøp billetter her >>

Billetter kan også kjøpes i døra så lenge det er plass.

Relaterte saker

Eventbilde: Jubileumskonsert for Kirsten Flagstad
søndag

Jubileumskonsert for Kirsten Flagstad

Gratis digital visning! 30. oktober 2020 ble Kirsten Flagstad feiret med en jubileumskonsert, og fra 09. april kan du se konserten i din egen stue.

Eventbilde: Konsert – Erlend Apneseth Trio
tirsdag

Konsert – Erlend Apneseth Trio

Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest innovative og aktive band om dagen, som forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på en helt særegen måte.

Eventbilde: Bernhoft solo i Bærum Kulturhus
torsdag
18:30

Bernhoft solo i Bærum Kulturhus

Én mann, én gitar – helstøpt og sjelfullt. Skaff deg dine billetter nå!