Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

TELEMANN I PARIS hovedbilde
onsdag 
19:00
Oslo Ladegård

TELEMANN I PARIS

ntso

Astrid Kirschner (fiolin), Irene Klein (gambe), Thomas Boysen (theorbe) og Hans Olav Gorset (fløyte) har en ting felles: kjærlighet til den tyske barokk-komponisten Georg Philipp Telemann (1681–1767). I sin samtid var han mer berømt enn selveste J.S. Bach. Han spilte nesten alle slags instrumenter og skrev velklingende musikk for amatører og profesjonelle, musikk som var høyt verdsatt av både “Kenner” og “Liebhaber”, som det het den gang.

Allerede ti år gammel skrev han sin første opera, og han endte som kirkemusiker og operasjef i Hamburg. Dessuten skal han ha vært en usedvanlig hyggelig og omgjengelig mann som elsket blomster og korresponderte med bl.a. Händel. Han komponerte over 1000 kirkekantater og hundrevis av konserter og sonater i alle stilarter, men i hans tre selvbiografier fremgår det at han var aller mest stolt av sine triosonater og kvartetter. Det er denne utsøkte kammermusikken som presenteres med tidstypiske instrumenter i kveld.

Selv om Telemann ikke reiste så mye, var musikken hans utbredt i hele Europa. Men én viktig reise til Paris gjennomførte han, og i kofferten hadde han med seg de såkalte “Pariserkvartetter”, som han skrev for fløyte, fiolin, viola da gamba og generalbass. Vi vet at Frankrikes ypperste virtuoser, fløytisten Blavet, fiolinisten Guignon, gambisten Forqueray og cellisten Eduoard fremførte kvartettene i Paris i 1737, kanskje sammen med Telemann selv ved cembaloet.

Musikerne er alle topputøvere på sine instrumenter, og spiller i norske orkestre som Operaorkestret og Barokkanerne, og i utenlandske ensembler som Freiburger Barockorchester, Collegium Vocale Gent og La Poème Harmonique.

Billetter kr. 200 / 150

Kjøp billetter her >>

Billetter kan også kjøpes i døra så lenge det er plass.

Relaterte saker

Eventbilde: 17. mai-komiteens Festkonsert 2022
tirsdag
15:30

17. mai-komiteens Festkonsert 2022

I år inviterer 17. mai-komiteen i Oslo til den storslåtte feiringen vi har vært vant til, og gleder seg til å fylle Karpedammen scene med den tradisjonsrike Festkonserten!

Eventbilde: Dream Theater i Oslo Spektrum
torsdag
18:00

Dream Theater i Oslo Spektrum

Dream Theatre er utvilsomt et av de mest etablerte hardrockbandene, og 19. mai besøker de Oslo Spektrum!

Eventbilde: Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!
fredag
18:45

Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.