Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Besøk Teknisk museum denne helgen hovedbilde
lørdag 
10:00
Norsk Teknisk Museum

Besøk Teknisk museum denne helgen

PROGRAM FOR HELGEN 4. OG 5. FEBRUAR

kl. 10.30–10.40 Micro:bit-konsert
Hør verdens første micro:bit–orkester spille! Åpent for alle. Møt opp i Teknolab i Vitensenteret i 1. etg.

kl. 11.00–13.00 Sandskriver
En ball setter spor etter seg i sanden. En ball setter spor etter seg i sanden. Lag vakre mønstre med enkel programmering. Passer fra ti år. Drop-in i Teknolab i Vitensenteret i 1. etg.

kl. 12.00–12.30 Planetariet
Bli med på en stemningsfull fortellerstund om stjerner, planeter og stjernebilder. Passer fra syv år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 6 i foajéen.

kl. 12.00, 14.00 og 16.00: Modelljernbanen
Vi starter en av museets modelljernbaner. Følg med på tog og karuseller som beveger seg! Kanskje finner du Superman og Batman? Modelljernbanen finner du ved vannhjulet i museets 3. etg. Du kan ta trappa opp fra resepsjonen.

kl. 13.00–13.40 Vitenshow
Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kaféen.

kl. 14.00–14.30 Dragen Berta: Labfrakkmysteriet
Dragen Berta elsker å eksperimentere, men hvem har stjålet labfrakken hennes? Bli med og løs mysteriet med kjemieksperimenter. Passer for barn mellom 5 og 7 år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i foajéen.

kl. 14.30–14.50 Kort kjøretur om norsk bilhistorie
Møt Troll og andre skapninger fra det norske bileventyret i denne omvisningen transporthallen vår. Passer for barn fra 8 år i følge med voksen. Oppmøte ved søyle 7 i foajéen.

kl. 15.00–16.00 YouTube – fabrikk for oppfyllelser?
Ta på deg VR-briller og opplev nettsidene Wikipedia og YouTube som 3D-landskap. Hvorfor viser kunstnerne Amelie og Boris oss nettsidene på denne måten? Aldersgrense 13 år. Drop-in, møt opp i tele- og datautstillingen I/O i 4. etg.

kl. 15.00–15.10 Micro:bit-konsert
Hør verdens første micro:bit-orkester spille! Åpent for alle. Møt opp i Teknolab i Vitensenteret i 1. etg.

Hele dagen:
Temaløyper og åpent Pusterom i utstillingen Liv og død.

Les mer.

Foto: Norsk Teknisk Museum

Relaterte saker

Eventbilde: Oppdag havet-utstilling
søndag
00:00

Oppdag havet-utstilling

En utstilling som må oppleves av nysgjerrige sjeler i alle aldre. Den skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet.

Eventbilde: Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus
søndag
00:00

Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i Hønse-Lovisas hus

Hønse-Lovisas hus er kjent for sin sagnomsuste gode vaffel, men menyen inneholder mye mer! Nyt nøye utvalgte og smakfulle retter i idylliske omgivelser.

Eventbilde: Runderidning for barn hos EKT
søndag
00:00

Runderidning for barn hos EKT

Runderidning er ponniridning for barn fra 1 til 12 år. Runderidningen foregår i en egen arena hvor ponniene leies en runde med leier fra EKT.