Arrangementet er fullført.
Copyright © Johannes Granseth
Er det mulig å skape bærekraftig fred med Assad som en del av løsningen? Det er spørsmålet de stiller i høstens første debatt på Nobels Fredssenter torsdag 1. september. Velkommen til fotoutstilling, film og paneldebatt i samarbeid med Oslo dokumentarkino og Den syriske nasjonalkoalisjonen. Debatten begynner kl. 18.00. Arrangementet er gratis.
Meld deg gjerne på arrangementet på facebook:
https://www.facebook.com/events/139363139842963/
Krigen i Syria raser videre. Bashar al-Assads regime begår enorme krigsforbrytelser mot sitt eget folk. Amnesty melder at det dør flere mennesker av tortur i syriske fengsler enn i IS-angrep.
Opposisjonen i Syria ser det ikke som et alternativ at Assad får fortsette etter en eventuell fredsløsning. Russland støtter Assad og setter som betingelse for forhandlinger at Assad blir en del av løsningen. En mulig fredsløsning står dermed overfor et stort dilemma: Er en bærekraftig fred med Assad som en del av løsningen mulig?
I panelet sitter:
Nils A. Butenschøn professor ved Norsk senter for menneskerettigheter
Kathrine Raadim Utenlandssjef i Norsk Folkehjelp
Mads Harlem leder av politikk- og folkerettsseksjonen i Norges Røde Kors
Hanan Abalkhe representant for Den syriske nasjonalkoalisjonen i Norge
Debattleder: Stig Arild Pettersen Du verden!
Før debatten
Fra kl. 16:00 blir det pop-up fotoutstilling med et utvalg av The Caesar Photographs. Dette er første gang bildene stilles ut i Norge, og utstillingen er kun tilgjengelig denne ettermiddagen. NB! Meget sterke bilder!
I 2013 ble tusenvis av bilder ble smuglet ut av Syria av en avhopper fra det syriske militærpolitiet, som fikk kodenavnet Caesar. Hans jobb var å ta bilder av fangene som døde i fengsel, og bildene gir et grusomt vitnesbyrd på torturen fangene har blitt utsatt for. Ca. 20 bilder vil bli utstilt på fredssenteret.
Stephen Rapp, tidligere leder for det amerikanske Office of Global Criminal Justice, innleder om Caesar-bildene og sitt arbeid for at de skal bli brukt som bevis for å straffeforfølge de ansvarlige.
Lær om historie, hvordan øl lages og forskjellige øltyper, i tillegg til råvarer og servering. Det er sosialt, uhøytidelig og morsomt, og passer for alle.
Vil du bli bedre kjent med Oslos industri- og arbeiderhistorie? Bli med på minivandring i fabrikkmiljøet på Sagene og omvisning i arbeiderleiligheten Brenna.
Ta med deg kurven og kom innom for en hyggelig prat og veiledning.