Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Syria: Fred vs. rettferdighet hovedbilde
torsdag 

Syria: Fred vs. rettferdighet

FB_Coverphoto_NPC%20fasade%20mars-april%202015-10-trikk-JohannesGranseth_828x315

Copyright © Johannes Granseth

Er det mulig å skape bærekraftig fred med Assad som en del av løsningen? Det er spørsmålet de stiller i høstens første debatt på Nobels Fredssenter torsdag 1. september. Velkommen til fotoutstilling, film og paneldebatt i samarbeid med Oslo dokumentarkino og Den syriske nasjonalkoalisjonen. Debatten begynner kl. 18.00. Arrangementet er gratis.

Meld deg gjerne på arrangementet på facebook:

https://www.facebook.com/events/139363139842963/  

Krigen i Syria raser videre. Bashar al-Assads regime begår enorme krigsforbrytelser mot sitt eget folk. Amnesty melder at det dør flere mennesker av tortur i syriske fengsler enn i IS-angrep.

Opposisjonen i Syria ser det ikke som et alternativ at Assad får fortsette etter en eventuell fredsløsning. Russland støtter Assad og setter som betingelse for forhandlinger at Assad blir en del av løsningen. En mulig fredsløsning står dermed overfor et stort dilemma: Er en bærekraftig fred med Assad som en del av løsningen mulig?

I panelet sitter:

Nils A. Butenschøn professor ved Norsk senter for menneskerettigheter

Kathrine Raadim Utenlandssjef i Norsk Folkehjelp

Mads Harlem leder av politikk- og folkerettsseksjonen i Norges Røde Kors

Hanan Abalkhe representant for Den syriske nasjonalkoalisjonen i Norge

Debattleder: Stig Arild Pettersen Du verden!

Copyright © Johannes Granseth

Copyright © Johannes Granseth

Før debatten 

Fra kl. 16:00 blir det pop-up fotoutstilling med et utvalg av The Caesar Photographs. Dette er første gang bildene stilles ut i Norge, og utstillingen er kun tilgjengelig denne ettermiddagen. NB! Meget sterke bilder! 

I 2013 ble tusenvis av bilder ble smuglet ut av Syria av en avhopper fra det syriske militærpolitiet, som fikk kodenavnet Caesar. Hans jobb var å ta bilder av fangene som døde i fengsel, og bildene gir et grusomt vitnesbyrd på torturen fangene har blitt utsatt for. Ca. 20 bilder vil bli utstilt på fredssenteret.

Stephen Rapp, tidligere leder for det amerikanske Office of Global Criminal Justice, innleder om Caesar-bildene og sitt arbeid for at de skal bli brukt som bevis for å straffeforfølge de ansvarlige.

Les mer om arrangementet>>

Relaterte saker

Eventbilde: Skape(t) – skeiv kunsthistorie
lørdag
14:00

Skape(t) – skeiv kunsthistorie

Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.

Eventbilde: OsLove – byhistorie for begynnere
søndag

OsLove – byhistorie for begynnere

OsLove – byhistorie for begynnere- Få med deg historien bak dagens mangfoldige storby via app.

Eventbilde: Boblende middag
fredag
17:00

Boblende middag

På dette kurset får du både lærdom om mat og musserende vin i kombinasjon. Til boblende kommer også passende retter, noe blir servert av kokkene og noe lager man selv.