Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Syria er mitt eneste hjem hovedbilde
lørdag 

Syria er mitt eneste hjem

Nahed 10 years, from Aleppo, lives an informal settlement in Bekaa Valley. Nahed is one of the 500 children who participated in Lahza2 project. She photographed happy children wearing colorful clothes posing for the picture.   Photo from the exhibition Syria is my only home, shown in Verdensrommet/ the Global room, in collaboration with UNICEF Norway.

Fra utstullingen «Syria er mitt eneste hjem». Foto: UNICEF Libanon / Zakira

Denne våren er det fem år siden krigen i Syria brøt ut. Fra 9. mars viser Nobels Fredssenter en utstilling om livet som flyktning sett gjennom barns øyne.

Over fem millioner barn er drevet på flukt av krigen i Syria. De har mistet sine hjem, skole, venner og hverdagen som ga dem glede og trygghet. De fleste er på flukt i hjemlandet, men 2,4 millioner syriske barn lever i dag utenfor Syria. Mange av dem har flyktet rett over grensen til det lille nabolandet Libanon. Her bor de i enkle provisoriske teltleirer der de mangler det meste av det de hadde før krigen brøt ut.

I utstillingen Syria er mitt eneste hjem forteller disse barna selv om livet i skyggen av krigen. Fotografiene er tatt av barna selv, og i korte filmer forteller de om livet teltleiren og om savnet av hjemlandet.

Prosjektet ble opprinnelig til gjennom et samarbeid mellom UNICEF Libanon og den libanesiske organisasjonen Zakira. På slutten av 2013 delte de ut 500 kameraer til syriske barn i Libanon. Fotoprosjektet varte ett år og resulterte i en stor mengde fotografier og 20 korte filmer som ble vist på en utstilling i Beirut i fjor. Mange av barna var selv til stede under åpningen. Prosjektet har også resultert i en flott fotobok. Boken selges i vår museumsbutikk og inntektene av dette salget går uavkortet til UNICEF.

Utstillingen vises i Verdensrommet, et av Nobels Fredssenter mindre utstillingsrom, som også benyttes som undervisningsrom. Den vil derfor være stengt for publikum i perioder på ukedager, mens det foregår undervisning i rommet.

Utstillingen er støttet av NORAD.

Utstillingen er åpen hele påsken

Relaterte saker