Søk i Aktiv i Oslo

Sultanens sønn // Sommer på Sentralen hovedbilde
lørdag 
14:00
Sentralen

Sultanens sønn // Sommer på Sentralen

Den kjente sjøfarerfamilien Crovetto blir invitert til Sultanens rike.

Langt utpå havet oppdager de at den yngste gutten, Pancho Crovetto, har gjemt seg med i lasten, og blir derfor med til Sultanens rike. Under et besøk hos Sultanen, blir lille Pancho utrolig nysgjerrig på Sultanens sønn, Al-Aziz, som ser ut til å gjemme en hemmelighet. Lille Pancho bestemmer seg for å finne ut hva slags hemmelighet Al-Aziz skjuler.

Forestillingen starter som en fortellerstund før en magisk glasskule og arabisk musikk bringer oss til der disse to karakterene møtes og deres reise i det å bli kjent utspiller seg videre med musikk, sang, sirkus og et flyvende teppe i et humørfylt og lekent samspill.

Musikeren Safaa Al-Saadi og nysirkusartisten Diego Belda har jobbet sammen siden 2005 og har nå skrevet, komponert og koreografert historien om Sultanens Sønn. Publikum vil få høre Safaa’s egenkomponerte musikk, med røtter som strekker seg til gamle Mesopotamia, fremført på keyboard, tabla, tamburin og ney (arabisk fløyte). Av sirkusferdigheter vil publikum få oppleve balansering, objektmanipulasjon og sjonglering med glasskule, paraply, 5 baller og 3 hatter.

  • Arrangementet er gratis, og passer for barn mellom 3–12 år.
  • Hvor: I gata utenfor Sentralen, Øvre Slottsgate 3
  • Når: 13. august kl. 12.00 og 14.00

Relaterte saker

Eventbilde: Familieomvisning på Nationaltheatret
torsdag
16:00

Familieomvisning på Nationaltheatret

Ser du etter noe gøy å gjøre sammen med barna i Oslo? Bli med på oppdagelsesferd gjennom Nationaltheatret og opplev hvordan teater blir til!

Eventbilde: Åpent studio Dans
torsdag
17:00

Åpent studio Dans

Bli kjent med dansekunstnere og prosessen bak en danseforestilling. Gratis for alle.

Eventbilde: Kids in Jazz // Åpningskonsert
torsdag
18:00

Kids in Jazz // Åpningskonsert

Den internasjonale festivalen Kids in Jazz gjennomføres 11-16. august. I år er det 10-års jubileum med storslagen feiring! Som vanlig starter festen i den ærverdige Marmorsalen på Sentralen.