Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sprangkurs hovedbilde
lørdag 
10:00
Nordmarka Rideskole

Sprangkurs

Elveli Kjøre- og Rideklubb inviterer til sprangkurs lørdag 8. juni. Det blir to puljer inndelt etter nivå, og vi oppfordrer alle kursdeltagere å være tilstede hele dagen. Det er lærerikt å se andre ri, både ryttere som er under ditt nivå og ryttere som er over ditt eget nivå. Det er alltid kjekt med en liten oppfriskning av grunnleggende kunnskaper, og det er gøy å se hva det man kan strekke seg etter.

Kurset ledes av en erfaren instruktør og sprangrytter, som kjenner hestene godt. Du vil få en hest som passer ditt nivå. Vi bruker rideskolehester fra Nordmarka Rideskole.

Kl. 10-12: Pulje 1, øvet/ erfaren. Oppmøte kl. 10.
Krav til ferdigheter: Du kan ri hesten selvstendig i alle gangarter og har grunnleggende kunnskaper om sprang. Det vil si ridebanens veier, rytterens sits, og hjelpere over hinder og mellom hinder.

Kl. 12-13: Lunsj og sosialt samvær
Det vil bli servert kaffe, saft og noe godt til alle deltagere. Vi anbefaler alle som skal delta å være med på lunsjen, for å bli kjent med de andre på kurset. Ta med egen matpakke.

Kl. 13-15: Pulje 2, nybegynner/ lett øvet. Oppmøte senest kl. 13.
Krav til ferdigheter: Du kan styre hesten selvstendig i skritt og trav. Ingen forkunnskaper innen sprang er nødvendig.

Begge puljer får først en gjennomgang av sprangteori/ grunnleggende sprangteori, før sprangtimen som varer omtrent halvannen time, inkl. oppvarming, nedtrapping og aktiv ridning.

Pris for begge dager: 300 kr (medlemmer av Elveli Kjøre- og Rideklubb)/ 500 kr (ikke-medlemmer). Inkluderer leie av skolehest.

For påmelding og spørsmål:
Påmelding skjer til elvelikr@gmail.com frist torsdag 6. juni.

Nysgjerrig på sprang? Kom og se på, da vel :) Del, og inviter gjerne venner, familie og kjente!

Relaterte saker

Eventbilde: Ridetime for lett øvede hos EKT
lørdag
16:00

Ridetime for lett øvede hos EKT

Timen for lett øvede er et tilbud til ungdom fra 12 år og oppover. Undervisning i grunnleggende dressur med muligheter for kavalett og bomarbeid.

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Book sauna på SALT
tirsdag
00:00

Book sauna på SALT

SALT har fått en enorm oppgradering av sitt saunatilbud og kan i dag tilby seks nye saunaer! Book en unik og avslappende sauna session eller privat sauna.