Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sommertid – still klokken til sommertid hovedbilde
søndag 

Sommertid – still klokken til sommertid

Natt til den siste søndagen i mars stilles klokken til sommertid i Norge.

Sommertid 2023:

Natten mellom lørdag 25. mars og søndag 26. mars stiller vi klokka en time fram fra kl. 02.00 til 03.00, og går fra normaltid til sommertid.

Hvilken vei skal klokken stilles?

En grei huskeregel er at klokken alltid skal stilles mot sommeren når vi går sommeren i møte. Altså en time fram om våren (mot sommeren) og en time tilbake om høsten (mot sommeren).

Eventuelt denne huskeregelen: Når hagemøblene settes fram, stilles klokka fram.

Bakgrunn

Sommertid ble innført i en rekke land i Europa under første verdenskrig.

På denne måten fikk man lys en time lengre på kveldene om sommeren. Tanken var at man kunne spare litt energi. Også under andre verdenskrig ble sommertid innført, men først i 1980 ble sommertiden fast i Norge. Energisparingen er ikke lenger så viktig, det har vist seg at sommertid ikke har så mye å si for å spare strøm, men mange av oss liker lange lyse kvelder.

Les også om vintertid >>

 

Relaterte saker

Eventbilde: Julekonsert med Bugge Wesseltoft
tirsdag
17:00

Julekonsert med Bugge Wesseltoft

Julekonsert med Bugge Wesseltoft – Snowing on my piano – med påfølgende nydelige middag. Velg mellom julebuffet i restauranten på Grefsenkollen, eller juletapas i OverOslo Bar etter konserten.

Eventbilde: Ingrid Olava – Ingrids jul
onsdag
17:00

Ingrid Olava – Ingrids jul

Nyt julemiddag på Grefsenkollen før konserten med Ingrid Olava. Det blir som alltid vakkert flygelspill, ikonisk stemmeprakt, dempet belysning, magisk julestemning.

Eventbilde: Dyrepasser for en dag – høstferien 2023
onsdag
08:30

Dyrepasser for en dag – høstferien 2023

Et halvdagskurs som settes opp i skoleferier. Barna får være med på morgenforing, rengjøring og stell av ulike husdyr, samt lære hvorfor ulike raser trenger ulikt stell og har forskjellige behov.