Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Sommerøya Elektronika Festival – Vinn Billetter! hovedbilde
fredag 

Sommerøya Elektronika Festival – Vinn Billetter!

13978619362_919bd0b57d_o

Foto: Pia HouseMama

Sommerøya Elektronika Festival

For femte året på rad arrangeres elektronikafestivalen Sommerøya på Sukkerbiten i Oslo. Festivalen som er et samlingspunkt for alle elektronikaelskere og –artister, er perfekt for deg som liker å danse, høre på bra musikk, spise god mat, få med deg et seminar eller oppleve urban kunst. Nederst i artikkelen kan du vinne billetter til festivalen!

– Da Sommerøya startet for fem år siden på Langøyene, var det bare elektronika festivalen handlet om, forteller festivalsjef Anton Solberg. – Vi har hatt en naturlig forflytning til Sukkerbiten, og nå har vi også et sterkt fokus på andre ting en bare musikk, dette er mulig nå som vi er en byfestival, legger han til.

Musikalsk profil
Slik som rock spenner seg fra ballader til heavy, spenner også elektronika seg og Sommerøya booker aktuelle musikere innenfor sjangerens bredde fra hele landet. Festivalen prøver hvert år å stå i bresjen for spesialbestillinger eller ønske om originalverk fra musikerne for å få frem eksklusive opplevelser. Om lag 35 artister står på plakaten hvert eneste år og serverer alt fra Techno til Chill Out.

Kunstnerisk innhold
Sommerøya presenterer gatekunst, filmvisninger, utstillinger, performance, digital- og live-kunst i flere underkategorier. Det inviteres ulike boder fra kulturelle aktører innenfor musikk, litteratur, mat og andre kunstrelaterte felt.

Spennende booking
Anton Solberg sier at han er veldig fornøgd med bookinga til årets festival, og at det som vanlig kommer mange norske artister fra hele landet, samt noen internasjonale.
– De jeg gleder meg spesielt til er blant andre legenden Todd Terry fra USA, vår egen Todd Terje har hentet navnet sitt fra denne legenden en gang i tiden. Tyske Fritz Kalkbrenner som også skal avslutte hele festivalen er et must å få med seg, den norske hip-hop-gruppa Side Brok som skal spille et eksklusivt midi-sett og Rytmeklubben fra Trondheim med sine 9 mann på scenen.
I tillegg til disse artistene nevner han også noen av kunstnerne kan gleder seg litt ekstra til:
– Your Mamas Favourite som driver med live graffiti har vært med på festivalen tidligere, og er alltid interessante å følge med på gjennom helgen, forteller festivalsjefen. – I tillegg gleder jeg meg til kunstneren Cecilie Linds Disco Jail innstalasjon, og lydinstallasjonene til duoen i Elektrodiesel som blir massiv og interaktiv.

Kvalitetsmusikk og klubbing
Festivalen er både for voksne og barn, og Solberg har som vanlig ambisjoner om at Sommerøya skal bli publikums absolutt beste opplevelse gjennom hele 2014.
– Publikum kan forvente å høre kvalitetsmusikk og bra kunst i urbane omgivelser, og etter festivalen blir det naturlig nok afterparty med et nøye utvalgte klubber som seg hør og bør, lover Solberg.

Bestill billetter nå
Festivalsjef Anton Solberg informerer også om at billettsalget har gått unna, og at Sukkerbiten dessverre har begrenset med kapasitet i forhold til hva man ønsker av besøkende. Det kan være lurt å bestille billetter allerede nå.

Et fullt helgepass til festivalen koster bare 500,-. 

Bestill billetter til festivalen her >>

Promofilmer
Før festivalen blir det også lagt ut en serie med «promofilmer» på ni episoder fra to små eksentriske kunstnere. De ni episodene blir sluppet fortløpende på Facebook-sidene til Sommerøya fra og med i slutten av denne uken.

Her kan like Sommerøya på Facebook >>

VINN BILLETTER HER!
Alt du trenger å gjøre er å sende en mail med “Sommerøya” i emnefeltet. I mailen kan du skrive fullt navn, tlf-nummer og adresse – samt ditt yndligselektronikaband/-artist. Send mailen til konkurranse@aktivioslo.no så trekker vi heldige vinnere!

 

Besøk nettsidene til Sommerøya her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Kveldsåpent Teknisk museum
torsdag
16:30

Kveldsåpent Teknisk museum

Grip torsdagsmuligheten – nyt Teknisk museum også på kveldstid!

Eventbilde: Knockouts på Black Box teater
torsdag
19:00

Knockouts på Black Box teater

Knockouts rekonstruerer opp- og nedgangen til den legendariske MMA-stjernen Ronda Rousey.

Eventbilde: Byblikk – Oslo i kunsten
fredag
00:00

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.