Arrangementet er fullført.

Sommer på Eidsvoll 1814! hovedbilde
torsdag 

Sommer på Eidsvoll 1814!

Eidsvollbygningen 1814
F
oto:  Akershus Venstre/Flickr

I sommer kan du komme til Eidsvoll 1814 med familien, og oppleve «Demokratiet Bit for Bit» – et variert sommerprogram tilpasset barn, ungdom og voksne. Litt alvor, litt fakta, litt fantasi, men også litt lek og mye kos. Tilbudene starter en gang i timen, og går mellom 24.juni og 12.aug. Dere velger selv hvordan dere vil sette sammen dagen.

Her er tilbudene:

«Mennene bak grunnloven» (Voksen)
Møt eidsvollsmannen Christian Magnus Falsen, som har tatt en tidsreise inn i vår tid. I et intervju med guiden deler han som tidsvitne historier om hvem mennene fra 1814 var. Hva de tenkte? Hva trodde de på? Hva kranglet de om? 

«Mer demokrati?» (Ungdom og voksne)– en nyprodusert videokommentar
Vi mennesker har muligheten til å ta valg. I et demokrati tar vi valg som er gode for oss selv og for andre. Mer demokrati = bedre demokrati?  

«Jakten på grunnloven» (barn 4-9 år)
Eidsvollsbygningen er stengt og Vaktmester’ n vår har fått andre oppgaver i museet.  Men en dag er Grunnloven borte! Vaktmester’ n gjør alt han kan for å finne den, og trenger all den hjelp han kan få.

«Avistegnernes årskavalkade»)(alle)
Dette er karikaturtegninger som er avistegnernes kommentar til året 2011. Vi har laget en egen vegg spesielt tilpasset barn, og og vi har også et tegnebord klart dersom de har lyst til å lage sin egen tegning.

«Demokratiske milepæler» (voksne og ungdom)
En ny utstilling ute ved og rundt Wergelands Hus, fortalt på jernbanesviller.  200 år med demokrati historie summert opp i 10 ting du bør vite om demokratiet.

«Wergeland på påler» (alle)
Ny utstilling ute under Wergelands Hus. Store plakater forteller historien om den mangfoldige Henrik Wergeland. (på egen hånd)

«Demokrati quiz» (Kafé Standpunkt)
De som vil kan avslutte dagen med quiz på Cafeen. Det vil være spennende spørsmål, som kan utfordre hele familien. 

Mer informasjon om Eidsvollbygningen finnes på deres hjemmesider>>

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
onsdag

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
onsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
torsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!