Arrangementet er fullført.

SENT med Lego og fiksefest for elektronikk! hovedbilde
torsdag 
19:00
Teknisk museum

SENT med Lego og fiksefest for elektronikk!

LEGOLOVE

Vis  hva du elsker i Lego! Teknisk Museum har et tonn med Legoklosser som du kan boltre deg i. Bli med på høstens store kjærlighetshistorie: #Legofestivalen2018. Hele kvelden, kl. 19–23.

FIKSEFEST FOR ELEKTRONIKK
Sprukken telefonskjerm? Treig PC? Ødelagt radio, lampe eller nettbrett?
Bli med å skru opp, utforsk og reparer dine gamle (eller nye!) produkter, som ikke virker. Møt en gjeng frivillige Fiksere, som gjerne reparerer sammen med deg. Alle typer elektroniske gjenstander er velkomne, såfremt du klarer å bære dem til museet selv. (Vi fikser ikke hvitevarer og andre store gjenstander) I samarbeid med Restarters Oslo.

· Vi stiller med verktøy og kompetanse. Du stiller med hender, nysgjerrighet og reservedeler.
· Du kan få råd om hvordan reservedeler eller skjermer bestilles på nettet og hjelp til montering.
· Kom i løpet av de første to timene! Ta med gjenstanden din ferdig oppladet og ta med lader og adapter.
· Ta back-up dersom du er redd for å miste data på PC eller lignende.
· Vi tilbyr hjelp, men kan ikke garantere at tingene dine kan fikses.
· Lær noe nytt og ha det gøy! Bli med og opplev reparasjonsmagien!

OSLO MILJØPRIS 2017
Kaja Ahnfelt mottok Oslo Miljøpris 2017 for etableringen av Restarters Oslo og fiksefester for elektronikk, som den dere får oppleve i kveld. Fiksefester dreier forbrukskulturen mot en kreativ og sosial reparasjonskultur. Møt henne på Teknisk museum, under SENT!

KONSERT: MICRO:BIT ORKESTER
Første Maker In Recidence i vårt splitter nye TeknoLab Skaperverksted er Captain Credible aka Daniel Eugene Lacey-McDermott. Han er kjent for heftige opptredener med et arsenal av egenutviklede instrumenter. Denne kvelden spiller han på sitt Micro:bit-orkester, utviklet i og for det nye skaperverkstedet, TeknoLab.

3D-PRINTING I TEKNOLAB SKAPERVERKSTED
Under SENT kan du prøve deg på 3D-printing i Teknisk museums flunkende nye TeknoLab Skaperverksted, Norges råeste verksted for barn og unge! Hva lager du?

BRIKKELAUGET
Bli inspirert av voksne, lekne Legoentusiaster som brenner for konstruksjonene sine. Står du litt fast i byggingen? Få kyndig veiledning av Brikkelaugets eksperter. Gå heller ikke glipp Brikkelaugets Legoutstilling.

LEGOGRAFITTI
Lag graffiti med Lego. Vi har hengt opp plater på veggene du kan «tagge» med klosser. Byggesonen finner du rett opp trappa fra resepsjonen.

DJ, bar, åpne utstillinger i hele museet! Aldersgrense: 18 år.

 

Finn arrangementet på Facebook

Relaterte saker

Eventbilde: Vidar Busk – SALT
torsdag
21:30

Vidar Busk – SALT

Det er snart 25 år siden sangeren og gitaristen Vidar Busk ble Norges mest omtalte og feirede bluesartist. Denne kvelden kan du oppleve ham og bandet på SALT.

Eventbilde: Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
fredag

Utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Eventbilde: Use your heart as a phone
fredag

Use your heart as a phone

Hva er kjærlighet og hvordan kan kunsten fungere som uttrykk for kjærlighet? 17 kunstnere utforsker kjærlighetens språk i fellesskap.