Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Romjulen: Morsomme aktiviteter på Teknisk museum! hovedbilde
torsdag 
Norsk Teknisk Museum

Romjulen: Morsomme aktiviteter på Teknisk museum!

Bli med på kunnskapsrike og morsomme aktiviteter i romjulen for store og små. Her kan du kode, lodde og programmere spill. Hør hvordan kunstig intelligens gir deg en annerledes museumsopplevelse i «I/O», styr en liten Sphero-robotball ved hjelp av koding eller med en bryter, og se vitenshow: Spennende eksperimenter, røyk og smell!

Program for 26. – 30. desember: (med forbehold om feil og endringer)

kl. 11:00 og kl. 12:00 – Micro:bit-konsert
På Teknisk museum kan du høre verdens første micro:bit orkester spille! Musikeren Captain Credible bestemte seg for å lage et micro:bit som består av trommer, klokkespill, kopper, synthersizer og samplere, alt styrt ved bruke av micro:bitter! Åpent for alle.

kl. 11:30 – 11:45 – Ring hjem til jul
Data-og telehistorier med kunstig intelligent omvisning. Passer for alle. Møt opp i utstillingen I/O i 4. etg.

kl. 12:00 – 14:00 – Hjuleverksted
Endelig julestri! Kom og lag bærekraftig julepynt som kan brukes år etter år. Dekorer laserkuttet julepynt med mer. Passer for alle. Drop-in i glassrommet ved motorsyklene i 3. etg.

kl. 13:00 – Vitenshow
Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

kl. 13:30 – 14:00 – Papirverksted
Av papir kan du lage nesten hva som helst, men hva kan du lage papir av? Lær tradisjonelt papirhåndverk med maskiner og teknologi fra gammel industri. Fra 8 år i følge med en voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i resepsjonen.

kl. 14:00 – 15:00 – 3d-print din egen pepperkakeform
Design en utstikker til pepperkakebakingen, og print den ut i 3d-printerne. Fra 8 år i følge med en voksen. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i resepsjonen.

Se Teknisk museums programoversikt 2022 her.

Relaterte saker

Eventbilde: Sommeren på SNØ
mandag
00:00

Sommeren på SNØ

Lyst på en kombinasjon av sol og snø denne sommeren? SNØ tilbyr et spennende sommerprogram med gode tilbud for store og små!

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Drøbak Havnefestival 2024
fredag
14:00

Drøbak Havnefestival 2024

Det vil bli spennende aktiviteter og underholdning til både barn og voksne på dagtid. Mens kveldene blir viet til feelgood og gode rytmer ved fjorden fra spennende artister fra hovedscenen.