Arrangementet er fullført.

Rolling Stones´ Cocksuckers Blues på Cinemateket hovedbilde
tirsdag 
20:30

Rolling Stones´ Cocksuckers Blues på Cinemateket

Her er den! Filmen Cinemateket aldri trodde de skulle få vise: Robert Franks omdiskuterte, legendariske og svært så forbudte dokumentar om Rolling Stones på turne i Amerika 1972.

De var der for å promotere det storslagne «Exile on Main Street»-albumet, hvor Franks bilder prydet coveret, og det var som en naturlig forlengelsen av dette at han fikk oppdraget med å filme turnéen. Franks tilnærming var å filme bandet og dets omgivelser konstant, til de etter hvert glemte at han var der og sluttet å spille for kamera.

Unikt innblikk

Dermed blir filmen et unikt innblikk i virkeligheten for et band av Stones’ format, inkludert galskapen, eksessene og kjedsomheten – rett og slett de delene som plateselskap og management jobber hardt for å holde unna publikum.

Men ser man bort fra de kontroversielle delene, er dette et sjeldent intimt portrett av et band på høyden av sin suksess, og et glimt inn i livet rundt bandet, de mange vennene, groupies og ansatte som svermer rundt stjernene. Mange av bildene er da også brukt av bandet selv i andre sammenhenger, som ekstramateriale eller innklipp i andre dokumentarer. Kannibalisme som hyllest til materialets originalitet.

Meget eksklusivt
Tittelen er tatt fra en av bandets egne sanger, en bevisst kontroversiell låt bandet skrev for å komme seg ut av kontrakten med DECCA, og det kan ikke være tvil om at Frank visste han balanserte på en knivsegg ved å ta denne tittelen og inkludere såpass mye sex, dop og galskap. Som Mick Jagger skal ha uttalt til Frank: «It’s a fucking good film, Robert – but if it’s shown in America we’ll never be allowed in the country again». Robert Frank må personlig godkjenne hvert visningssted, og får bare lov til vise den noen ytterst få ganger i året.

Disse sjeldne visningene blir alltid utsolgte, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid!

VISNINGER:
05.09.2017 kl.20.30
08.09.2017 kl.21.00
Spilletid: 1t. 33min.

Billetter vil være tilgjengelig på Cinemateket her>>

Du finner Cinemateket på Facebook her>>

Relaterte saker

Eventbilde: Tyvetallet – Det nye Oslo
tirsdag

Tyvetallet – Det nye Oslo

1920-tallet var preget av sterke motsetninger og nye visjoner. Kristiania ble til Oslo og var landets sentrum, både politisk, økonomisk og kulturelt.

Eventbilde: Sommerstandup 2021 på Latter
tirsdag
18:00

Sommerstandup 2021 på Latter

Hver uke samler Latter kremen av norske komikere. Opplev det beste norsk standup har å by på!

Eventbilde: Stand-up på SALT
tirsdag
21:00

Stand-up på SALT

Noen av landets beste komikere inntar SALT sin helt egne standup-scene. SALTs ambisjon er å presentere et program som spenner seg fra unge entusiaster til etablerte kunstnere.