Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Rolling Stones´ Cocksuckers Blues på Cinemateket hovedbilde
tirsdag 
20:30

Rolling Stones´ Cocksuckers Blues på Cinemateket

Her er den! Filmen Cinemateket aldri trodde de skulle få vise: Robert Franks omdiskuterte, legendariske og svært så forbudte dokumentar om Rolling Stones på turne i Amerika 1972.

De var der for å promotere det storslagne «Exile on Main Street»-albumet, hvor Franks bilder prydet coveret, og det var som en naturlig forlengelsen av dette at han fikk oppdraget med å filme turnéen. Franks tilnærming var å filme bandet og dets omgivelser konstant, til de etter hvert glemte at han var der og sluttet å spille for kamera.

Unikt innblikk

Dermed blir filmen et unikt innblikk i virkeligheten for et band av Stones’ format, inkludert galskapen, eksessene og kjedsomheten – rett og slett de delene som plateselskap og management jobber hardt for å holde unna publikum.

Men ser man bort fra de kontroversielle delene, er dette et sjeldent intimt portrett av et band på høyden av sin suksess, og et glimt inn i livet rundt bandet, de mange vennene, groupies og ansatte som svermer rundt stjernene. Mange av bildene er da også brukt av bandet selv i andre sammenhenger, som ekstramateriale eller innklipp i andre dokumentarer. Kannibalisme som hyllest til materialets originalitet.

Meget eksklusivt
Tittelen er tatt fra en av bandets egne sanger, en bevisst kontroversiell låt bandet skrev for å komme seg ut av kontrakten med DECCA, og det kan ikke være tvil om at Frank visste han balanserte på en knivsegg ved å ta denne tittelen og inkludere såpass mye sex, dop og galskap. Som Mick Jagger skal ha uttalt til Frank: «It’s a fucking good film, Robert – but if it’s shown in America we’ll never be allowed in the country again». Robert Frank må personlig godkjenne hvert visningssted, og får bare lov til vise den noen ytterst få ganger i året.

Disse sjeldne visningene blir alltid utsolgte, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid!

VISNINGER:
05.09.2017 kl.20.30
08.09.2017 kl.21.00
Spilletid: 1t. 33min.

Billetter vil være tilgjengelig på Cinemateket her>>

Du finner Cinemateket på Facebook her>>

Relaterte saker

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!

Eventbilde: Forvandlingens kunst – Teatermuseet
tirsdag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.