Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Remember (me) hovedbilde
søndag 
18:00
Gamle Aker Kirke

Remember (me)

Allehelgenskonsertens tema er frykten for å glemme – og å bli glemt. Tittelen er lånt fra Purcells Didos klage, «remember me, but not my fate», kanskje det vakreste uttrykket i musikalsk form for å bli husket etter at man er ute av verden. Purcells «Remember not, Lord our offences» vil på den annen side at våre handlinger skal kunne glemmes.

Konsertens hovedverk, Purcells «Music for the funeral of Queen Mary» minner oss på at vi midt i livet må huske at vi er forgjengelige, at døden nærmest er en normaltilstand. Palestrinas «Super flumina Babylonis» og den svenske folketonen «Emigrantvisa» handler om å huske hjemlandet under ufrivillig eller frivillig fravær. Ennio Morricone har laget et lite smykke av en sang – «Ricordare» – som leker med vekselvirkningen mellom å huske og å glemme.

Konserten blir en utforskning av hva det innebærer å være et forgjengelig menneske. Den barokke instrumentasjonen har sitt utspring i barokk-stykkene, men er også tilrettelagt for det moderne stoffet.

Facebook event

Kjøp billetter her

Medvirkende:

– Kammerkoret Vox Humana
– Norwegian Cornett & Sackbuts
– Lars Henrik Johansen, cembalo
– Dag Jansson, dirigent

Billettpriser:

– Forhåndssalg 300 kr (student 150 kr)
– Salg v/inngang 350 kr

Konserten holdes 4. november både klokken 18.00 og 20.00

Om musikerne:

Vox Humana er et kammerkor i Oslo, og de fleste sangerne er studenter eller tidligere studenter i byen. Korets profil er korkunst i videste forstand og vi arbeider hele tiden for en høyere musikalsk standard. Vi utforsker svært ulike musikksjangere og tar gjerne konsertlokalet i bruk på utradisjonelle måter. Koret ga ut sin første CD, Yuletide, i 2011. Den neste utgivelsen, oratoriet Ømhetens tre for kor og 4 celli, av Magnar Åm, kom ut i 2012. Musikkvideoen «Eg veit i himmerik ei borg» har mottatt to priser, fra Cantando musikkforlag og Universitetet i Oslo. I september 2015 slapp koret sin nyeste musikkvideo, også for et stykke av Magnar Åm, «Sanctus».

Norwegian Cornett & Sackbuts er et tidligmusikk-ensemble som består av fem musikere; Kristin Hetland (cornett/barokktrompet), Wenche Tjentland, Runar Valheim Værnes, Helene Øverlie (barokktromboner/sackbuts) og Eli Molaug Odland (percussion). Ensemblet er et av de få som framfører barokk-musikk på tidstypiske messinginstrumenter og slagverk i Norge. Ensemblet vant i 2010 konkurransen “EAR-ly 2010” ved Stockholm Early Music Festival. Den første CD-en ble utgitt i 2009 og CD-en “The Beauty of Nothingness” ble utgitt i 2015. NCS har medvirket ved Oslo kammermusikkfestival, Seviqc Brezice Festival in Slovenia, Arctic Trombone Festival, Valle Baroque og en rekke andre konsertserier. Ensemblet turnerte de nordiske landene i 2008 og 2009 med programmet “Music from the court of Christian IV”. Ensemblet inngår ved enkelte anledninger i “Barokkanerne” og “Norsk Barokkorkester”.

Lars Henrik Johansen er en av våre mest aktive og anerkjente frilanscembalister. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Musikk-konservatorium og har hatt utvekslingsopphold ved Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen og Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Han har spilt med de fleste norske barokkorkestrene, medvirket i en lang rekke kammer-musikkprosjekter og plateinnspillinger. Han er musikalsk leder for Ensemble 1704 og L’État Libre de Neige.

Relaterte saker