Arrangementet er fullført.

Refleks: Å drepe den siste geirfugl hovedbilde
onsdag 
19:00
Historisk museum

Refleks: Å drepe den siste geirfugl

 

Da geirfuglen var utrydningstruet på 1800-tallet ble de siste fuglene jaktet som museumstrofeer. Hvordan har mennesket forholdt seg til utrydningstrusselen i fortiden, og er DNA-teknologi redningen i fremtiden? Velkommen til temakveld i samarbeid med NRK P2.

 

Da den arktiske geirfuglen nærmet seg utryddelse på 1800-tallet, ble de siste fuglene jaktet som museumstrofeer. Et av de siste eksemplarene står i dag utstoppet på Naturhistorisk museum i Oslo.

Hvordan har mennesket forholdt seg til utryddelse av dyr i tidligere tider? Og hvordan ser vi på dette i dag – når utallige arter er truet gjennom mer indirekte menneskelig aktivitet enn jakt? Er det mulig å gjenopplive utryddete arter ved hjelp av DNA-teknologi?

Sosialantropolog Gro Ween møter biologiprofessor Dag O. Hessen til samtale. Temakvelden ledes av Halfdan Bleken fra NRK P2, og vil i ettertid bli sendt i programmet EKKO.


Refleks er en temakveld-serie der samtidsaktuelle temaer settes i et historisk perspektiv. Konseptet er et samarbeid mellom Historisk museum og NRK P2. Her kan du få med deg spennende samtaler mellom museets forskere og profilerte gjester.

Les mer her