Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Refleks: Å drepe den siste geirfugl hovedbilde
onsdag 
19:00
Historisk museum

Refleks: Å drepe den siste geirfugl

 

Da geirfuglen var utrydningstruet på 1800-tallet ble de siste fuglene jaktet som museumstrofeer. Hvordan har mennesket forholdt seg til utrydningstrusselen i fortiden, og er DNA-teknologi redningen i fremtiden? Velkommen til temakveld i samarbeid med NRK P2.

 

Da den arktiske geirfuglen nærmet seg utryddelse på 1800-tallet, ble de siste fuglene jaktet som museumstrofeer. Et av de siste eksemplarene står i dag utstoppet på Naturhistorisk museum i Oslo.

Hvordan har mennesket forholdt seg til utryddelse av dyr i tidligere tider? Og hvordan ser vi på dette i dag – når utallige arter er truet gjennom mer indirekte menneskelig aktivitet enn jakt? Er det mulig å gjenopplive utryddete arter ved hjelp av DNA-teknologi?

Sosialantropolog Gro Ween møter biologiprofessor Dag O. Hessen til samtale. Temakvelden ledes av Halfdan Bleken fra NRK P2, og vil i ettertid bli sendt i programmet EKKO.


Refleks er en temakveld-serie der samtidsaktuelle temaer settes i et historisk perspektiv. Konseptet er et samarbeid mellom Historisk museum og NRK P2. Her kan du få med deg spennende samtaler mellom museets forskere og profilerte gjester.

Les mer her

Relaterte saker

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
onsdag

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Historisk vandring med guide for private grupper eller firma
torsdag

Historisk vandring med guide for private grupper eller firma

Bærums Verks historie strekker seg 400 år tilbake i tid. De tilbyr historisk vandring med guide som inkluderer vandring gjennom området og inngang til ovnsmuseet.