Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Refleks: Å drepe den siste geirfugl hovedbilde
onsdag 
19:00
Historisk museum

Refleks: Å drepe den siste geirfugl

 

Da geirfuglen var utrydningstruet på 1800-tallet ble de siste fuglene jaktet som museumstrofeer. Hvordan har mennesket forholdt seg til utrydningstrusselen i fortiden, og er DNA-teknologi redningen i fremtiden? Velkommen til temakveld i samarbeid med NRK P2.

 

Da den arktiske geirfuglen nærmet seg utryddelse på 1800-tallet, ble de siste fuglene jaktet som museumstrofeer. Et av de siste eksemplarene står i dag utstoppet på Naturhistorisk museum i Oslo.

Hvordan har mennesket forholdt seg til utryddelse av dyr i tidligere tider? Og hvordan ser vi på dette i dag – når utallige arter er truet gjennom mer indirekte menneskelig aktivitet enn jakt? Er det mulig å gjenopplive utryddete arter ved hjelp av DNA-teknologi?

Sosialantropolog Gro Ween møter biologiprofessor Dag O. Hessen til samtale. Temakvelden ledes av Halfdan Bleken fra NRK P2, og vil i ettertid bli sendt i programmet EKKO.


Refleks er en temakveld-serie der samtidsaktuelle temaer settes i et historisk perspektiv. Konseptet er et samarbeid mellom Historisk museum og NRK P2. Her kan du få med deg spennende samtaler mellom museets forskere og profilerte gjester.

Les mer her

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på Østkanttorget!
søndag
10:00

Bli med på Østkanttorget!

Østkanttorget passer for alle som heier på gjenbruk, er glad i å gjøre kupp og tilbringe tid med familie og venner.

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Guidet vandring: Fra Grønland til Bjørvika
mandag
17:00

Guidet vandring: Fra Grønland til Bjørvika

Guiden forteller om de store endringene som har funnet sted på få år, og viser hvordan byen i dag blander ny og eldre bebyggelse. Denne turen kombinerer fjord og det urbane bylivet.