Arrangementet er fullført.

Postkort fra Stockholm 1910 hovedbilde
søndag 
18:00
Svenska Margaretakyrkan

Postkort fra Stockholm 1910

Musikk av Otto Olsson, Johan S Svendsen mfl.
Mari Halvorsen, fiolin, Benjamin Åberg, orgel.

I denne konserten får du mulighet til å lytte til seinromantisk musikk fremført på kirkens praktfulle Setterquistorgel, i samspill med fiolin. Fiolinist Mari Halvorsen er en av den unge generasjonens stjerneskudd. Hun har vært solist sammen med flere kjente orkestre, og blitt prisbelønnet som kammermusiker. Organisten Benjamin Åberg er siden november 2018 kirkens ordinære kantor og har en omfattende konserterfaring som organist og kammermusiker bak seg.

Mye av konsertens musikk er skrevet av Otto Olsson, som også var sakkyndig når orgelen ble bygget i 1925. Han har blant annet skrevet en utrolig vakker Romance, for orgel og fiolin, som kommer til å bli fremført her. I denne konserten blir orgelens evner for samspill virkelig løftet frem. Dets mange myke fargetoner blander seg vakkert med fiolinen på samma måte som i en stor orkester.
Entré 100 kr i døren.

Relaterte saker

Eventbilde: Taffelpikene // Livestream
torsdag
20:00

Taffelpikene // Livestream

Livestream med to urfremfremføringer fra Nordic Black Theatre. Trioen fremfører syv nye verk av spennende unge komponister.

Eventbilde: Bob Dylan fyller 80 år!
mandag
18:00

Bob Dylan fyller 80 år!

Denne kvelden hedrer flere kjente norske artister legenden Bob Dylan som fyller 80 år. Kapasitet til maks 200 personer. 

Eventbilde: BERTINE ZETLITZ / BUGGE  WESSELTOFT
søndag
19:30

BERTINE ZETLITZ / BUGGE WESSELTOFT

Nært og tett på flygelet. Bertine Zetlitz og Bugge Wesseltoft inntar Hovedscenen ved Operaen. Sammen vil de to dykke inn i Bertine Zetlitz’ skattekiste av låter.