Arrangementet er fullført.

Postkort fra Stockholm 1910 hovedbilde
søndag 
18:00
Svenska Margaretakyrkan

Postkort fra Stockholm 1910

Musikk av Otto Olsson, Johan S Svendsen mfl.
Mari Halvorsen, fiolin, Benjamin Åberg, orgel.

I denne konserten får du mulighet til å lytte til seinromantisk musikk fremført på kirkens praktfulle Setterquistorgel, i samspill med fiolin. Fiolinist Mari Halvorsen er en av den unge generasjonens stjerneskudd. Hun har vært solist sammen med flere kjente orkestre, og blitt prisbelønnet som kammermusiker. Organisten Benjamin Åberg er siden november 2018 kirkens ordinære kantor og har en omfattende konserterfaring som organist og kammermusiker bak seg.

Mye av konsertens musikk er skrevet av Otto Olsson, som også var sakkyndig når orgelen ble bygget i 1925. Han har blant annet skrevet en utrolig vakker Romance, for orgel og fiolin, som kommer til å bli fremført her. I denne konserten blir orgelens evner for samspill virkelig løftet frem. Dets mange myke fargetoner blander seg vakkert med fiolinen på samma måte som i en stor orkester.
Entré 100 kr i døren.

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Operafestival CAROLINE WETTERGREEN
torsdag
19:00

Oslo Operafestival CAROLINE WETTERGREEN

Caroline Wettergreen og Dorina Komani presenterer et utvalg av sine favoritter fra musikkhistorien. Publikum får høre lieder av blant andre Maurice Ravel og Clara Schumann, i tillegg til arier fra Leo Delibes og Vincenzo Bellini med flere.

Eventbilde: Høstkonsert med St. Hallvard-guttene
torsdag
19:00

Høstkonsert med St. Hallvard-guttene

På årets høstkonserter får du være med å utforske møtet mellom gregoriansk sang og norsk folkemusikk, og hvordan disse henger sammen både historisk og musikalsk.

Eventbilde: Outlaw Country – Røverstaden
fredag
20:00

Outlaw Country – Røverstaden

Norsk Americana Forum forsetter å sette fokus på americana musikkens historisk mest betydningsfulle artister og uttrykk.